Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Jocul cu chibriturile i-a fost fatal unui micuț din Slobozia Moară

Autor:

Data: 12 august 2014, 17:25

  •  
  •  
  •  

Durere fără margini într-o familie  din comuna dâmboviţeană Slobozia Moară .Un băieţel de  cinci ani,  a ars de viu după ce împreună cu fratele său mai mare  a aprins în joacă, mai multe chibrituri. Micuții  erau acasă cu bunica  şi s-au dus să se joace într-o anexă gospodărească unde  au aprins focul.Cel mai probabil băieţelul de şapte ani când a văzut flăcările s-a speriat şi a fugit însă nu a spus la nimeni că fratele său mai mic a rămas în încăpere .Pompierii au fost cei care au făcut descoperirea macabră.

 Flăcările Omoară Copii

Un copil pe săptămână arde în România. Poate părea șocant, dar, din păcate, acestea sunt statisticile în România ultimilor ani.O locuință sau o gospodărie în flăcări (precum cele 22.500 în România din 2010 încoace) înseamnă întotdeauna o mare dramă. Dar ce se întâmplă când un copil e înăuntru și nu mai poate fi salvat? Adevărul e că rareori copiii mor din cauza focului în sine. În schimb, ei se luptă să scape, se zbat pentru viața lor. Dar mor încet, agonizant, asfixiindu-se cu monoxid de carbon, fum și alte gaze toxice. Apoi, căzuți la pământ, devin o pradă ușoară pentru flăcări. Totul pentru că părinții, de cele mai multe ori, îi lasă singuri în casă și încuiați.F.O.C. – Flăcările Omoară Copii este o campanie de educare publică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu sprijinul E-On România. La finele ei, speranța cea mai mare este că numărul de incendii la locuințe și a victimelor din rândul copiilor vor fi reduse.Cele mai importante aspecte de reținut sunt cunoașterea cauzelor de incendiu și a modurilor lor de prevenire, importanța educației anti-incendiu în familie și necesitatea supravegherii copiilor.

Măsuri de protecţie a copiilor pe perioada vacanţei de vară

 De asemenea, pentru că este vacanţă, părinţii trebuie să acorde o mai mare atenţie copiilor. Astfel, recomandările autorităţilor se referă la învăţarea copiilor să nu se joace cu chibriturile, brichetele sau alte surse de aprindere şi să anunţe la 112 orice situaţie care îi pune viaţa în pericol.

Pentru siguranţa copiilor:

– păstraţi chibriturile, brichetele şi alte surse de foc în locuri în care nu au acces;

– înlăturaţi orice curiozitate în legătură cu focul, explicându-le cu răbdare pericolul pe care acesta îl reprezintă pentru viaţa lor;

– nu îi lăsaţi singuri în casă cu aragazul, mijloacele de încălzire sau aparatele electrice aflate în funcţiune.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.