Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

S-a dat starutul proiectului „Reabilitare şi modernizare Şcoala nr. 1 Mihai Viteazu Pucioasa, judeţul Dâmboviţa”

Autor:

Data: 4 august 2014, 17:13

  •  
  •  
  •  

Astăzi la sediul primăriei Pucioasa a avut loc conferinţa de presă privind începerea proiectul „Reabilitare şi modernizare Şcoala nr. 1 <> Pucioasa, judeţul Dâmboviţa”
Oraşul Pucioasa a obţinut primele fonduri Regio pentru modernizarea infrastructurii educaţionale
La începutul lunii aprilie, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Reabilitare şi modernizare Şcoala nr. 1 <> Pucioasa, judeţul Dâmboviţa”. Oraşul Pucioasa, în calitate de beneficiar, a accesat primele fonduri nerambursabile Regio în cadrul Axei prioritare 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul major de intervenţie 3.4 „Reabilitarea/ modernizarea/ dezvoltarea şi echiparea infrastructurii pentru formarea profesională continuă”.Contractul de finanţare are o valoare totală de 1.765.431,81 lei, din care valoarea totală eligibilă a proiectului este de 1.263.937 de lei (1.074.346,45 lei reprezintă fonduri nerambursabile FEDR, 164.311,81 lei fonduri de la bugetul naţional, iar 25.278,74 lei cofinanţarea eligibilă a beneficiarului).Prin implementarea proiectului, ce are ca termen de realizare 14 luni, se urmăreşte îmbunătăţirea calităţii infrastructurii de educaţie pentru asigurarea unui proces de învăţământ la standarde europene şi, totodată, pentru creşterea participării populaţiei şcolare la procesul educaţional. Cu sprijin financiar nerambursabil Regio se vor executa lucrări de modernizare a Şcolii nr. 1 „Mihai Viteazu” din oraşul dâmboviţean Pucioasa.Clădirea unităţii de învăţământ, ce are o arie construită de aproximativ 750 de metri pătraţi şi două etaje, va fi reabilitată termic pentru a se asigura un spaţiu adecvat desfăşurării procesului educaţional pentru elevi şi cadre didactice. Totodată, şcoala generală, ce are 18 săli de clasă în care învaţă peste 600 de elevi de clasele I – VIII, va fi dotată corespunzător cu mobilier, echipamente didactice şi IT, în vederea atingerii standardelor europene.
ADR Sud Muntenia este Organism Intermediar pentru Regio şi are responsabilităţi delegate pentru implementarea acestui program.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.