Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Salvamontiştii dâmboviţeni au acordat prim ajutor turiştilor şi ciobanilor aflaţi în dificultate în masivul dâmboviţean Bucegi

Autor:

Data: 29 iulie 2014, 19:35

  •  
  •  
  •  

Salvamontiştii dâmboviţeni au fost solicitaţi în utimele zile să intervină în sprijinul mai multor persoane. Cel mai probabil pe fondul unor conflicte trei ciobani au avut nevoie de prim ajutor . Trei salvatori montani au acordat primul ajutor unui cioban ce avea o hemoragie survenită în urma unui accident. Medicul echipei Salvamont Dâmboviţa a hotărât ca victima să fie transportată la Refugiul Salvamont Peştera unde hemoragia a fost oprită şi plaga a fost suturată. Poliţiştii din zona Padina – Pestera au venit la Refugiul Salvamont Peştera împreună cu aţi doi ciobani ce aveau mai multe traumatiste localizate la nivelul craniului, membrelor superioare şi membrelor inferioare, traumatisme survenite în urma unor altercaţii la stânele din zonă. In urma unui control amanuntit, unul dintre ciobani avea o hemoragie internă la una dintre urechi, multiple escoriaţii, iar celălalt suferea o fractură la nivelul antebraţului membrului superior stâng. Ulterior, s-a solicitat ambulanţe pentru transportarea victimelor la spital pentru a beneficia de un consult medical de specialitate.

Un octogenar a avut nevioie de sprijinul salvamontiştilor

O turistă a alertat echipa Salvamont Dâmboviţa de la Refugiul Salvamont Pestera solicitând intervenţia în cazul unui bărbat de 80 de ani ce se afla pe traseul Cabana Babele – Peştera ce nu se mai putea deplasa din cauza epuizării fizice. O echipă formată din doi salvatori montani s-a deplasat de urgenţă la faţa locului ajungând la turistul epuizat în aproximativ 13 minute .Turistul a fost imobilizat, transportat la Refugiul Salvamont Peştera şi predat echipajului de pe Ambulanţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.