Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Taberele şcolare dâmboviţene în stare avansată de degradare

Autor:

Data: 27 iulie 2014, 13:36

  •  
  •  
  •  

De la Revoluţie şi până în present, Din cauza lipsei investiţiilor şi a preocupărilor pentru păstrarea patrimoniului existent, în Dâmboviţa există patru tabere şcolare însă nu în totalitate funcţionale. Deşi amplasate în zone pitoreşti şi dispunând de un patrimoniu deloc neglijabil, au ajuns la un pas de a fi dezafectate. În acest context, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean dar şi în cadrul unei conferinţe de presă preşedintele CJ Dâmboviţa a luat în discuţie problema taberelor şcolare care trebuie salvate şi redate să funcţioneze la capacitatea maximă .

Doar câteva spaţii “supravieţuitoare”

Dintre taberele existente în Dâmboviţa în doar două –trei există spaţii în momentul de faţă utilizabile. E vorba de Căprioara, Ştejarul şi Cerbul . Restul, rând pe rând, din cauza lipsei unor investiţii tabăra Vânătorul şi alte câteva spaţii de la Căprioara, Ştejarul şi Cerbul s-au închis. Clădiri precum cele de la Stejarul sunt în stadiul de ruină, fiind la un pas de a fi înghiţite de alunecările de teren .În aceste locaţii Statul a investit masiv înainte de 1989 şi, ulterior foarte puţin ajungându-se în această situaţie.

Propuneri pentru salvare

După cum ştim taberele au fost preluate în administrare de Consiliul Judeţean Dâmboviţa prin Serviciul Public Judeţean de Turism, Tineret şi Sport Dâmboviţa .La data de 1 aprilie,consilierii judeţeni au votat desfiinţarea Serviciului Public Judeţean de Turism, Tineret şi Sport Dâmboviţa. Astfel, începând cu această dată taberele au trecut în administrarea S.C.CARPATMONTANA SERV S.A., societate aflată în subordinea CJ Dâmboviţa şi despre care preşedintele CJ spune că este o căpuşă. Zilele trecute preşedintele Adrian Ţuţuianu a mers să viziteze aceste tabere şi astfel a constatat acest prăpăd. Deja domnia sa s-a orientat şi la câteva soluţii de salvare. Va aloca o sumă de 2,5 miliarde lei vechi pentru reparaţii stringente la aceste tabere şi deja se documnetează în vederea accesării unor fonduri europene pentru reabilitarea acestor clădiri.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.