Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Prefectura Dâmboviţa: Hotărârile adoptate de Consiliul Local Vulcana Pandele în data de 07.07.2014 şi 10.07.2014 sunt ilegale

Autor:

Data: 17 iulie 2014, 14:14

  •  
  •  
  •  

Ca răspuns la acuzațiile nefondate apărute în presă din partea Preşedintelui Partidului Democrat Liberal Dâmboviţa, Iulian Vladu și a Purtătorului de cuvânt al PNL Dâmboviţa, Gabriel Cioacă, la adresa Instituției Prefectului – județul Dâmbovița, adresăm următoarele precizări pentru lămurirea situației din Consiliul Local al comunei Vulcana Pandele.
În ședința extraordinară din data de 07.07.2014 s-a adoptat o hotărâre privind încetarea de drept a mandatului de consilier local pentru dl. Scârtoaje Nicolae.
Hotărărea adoptată este ilegală în raport cu prevederile imperative ale art. 12 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali care stipulează că: ”în toate situaţiile de încetare a mandatului înainte de expirarea duratei normale a acestuia consiliul local, adoptă în prima şedinţă ordinară, la propunerea primarului, o hotărâre prin care se ia act de situaţia apărută şi se declară vacant locul consilierului în cauză”. La aliniatul 2 al aceluiași articol este subliniat faptul că ”hotărârea va avea la bază, în toate cazurile, un referat constatator semnat de primar şi de secretarul comunei. Referatul va fi însoţit de actele justificative.”
Prin adoptarea hotărârii ilegale susmenționate s-a încercat constituirea unei alte majorități de conslieri în funcție decât cea reală. În aceeași ședință, s-au adoptat hotărârile prin care dl. Boștinaru Mihai Marius a fost eliberat din funcția de viceprimar, iar dl. Simion Mircea Bogdan a fost ales viceprimar al comunei, hotărâri adoptate fără cvorumul prevăzut de lege, respectiv, majoritatea consilierilor în funcție.
Ulterior, în data de 10.07.2014, Consiliul Local Vulcana Pandele întrunit într-o ședință de îndată, cu încălcarea prevederilor art. 39 alin 4 din Legea nr.215/2001 privind administrația publică locală, republicată, care permite convocarea unei ședințe de consiliul numai în caz de forță majoră și de maximă urgență, a hotărât din nou alegerea d-lui Simion Micea Bogdan în funcția de viceprimar, fără cvorumul prevăzut de lege.
Prefectul județului a atacat la instanța de contencios administrativ cele două hotărâri ilegale, în temeiul art.3 alin.3 din Legea nr. 554/2004 privind contenciosul administrativ, până la soluţionarea cauzelor, hotărârile respective fiind suspendate de drept.
Prefectul județului a solicitat funcționarului public care exercită atribuțiile de secretar la comuna Vulcana Pandele să comunice actele administrative emise și adoptate până în prezent în termenul prevăzut de lege, respectiv, de îndată, dar nu mai târziu de 10 zile lucrătoare de la data adoptării, în cazul hotărârilor, iar cele emise, în cel mult 5 zile lucrătoare de la semnarea lor.

VIDEO. S-a instalat ilegal viceprimar la Vulcana Pandele. Prefectura Dâmboviţa a atacat in instanţă ilegalitatea hotărârilor de la Vulcana Pandele

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.