Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Se lucrează la foc continuu la Ambulanţa Târgovişte Sezonul estival un blestem pentru Serviciul de Ambulanţă Judeţean Dâmboviţa

Autor:

Data: 2 iulie 2014, 9:45

  •  
  •  
  •  
Peste  200 de cetăţeni   au avut nevoie,  în decursul unei zile , de ajutor medical de urgenţă. Potrivit directorului tehnic al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa , Ciprian Oprescu , se constată că numărul solicitărilor la Substaţia  Târgovişte a crescut  în ultimele zile  faţă de săptămânile trecute .  Dacă într-o tură de 12 ore, un echipaj al Ambulanţei Târgovişte răspundea  în medie , la cel mult şase solicitări,acum, în aceste zile  s-a ajuns la 14-15 solicitări . Pe o tură de 12 ore, la SubstaţiaTârgovişte  sunt  şase echipaje tip B  şi un echipaj tip C.Făcând un calcul matematic simplu,într-o tură de 12 ore, cele şapte echipaje răspundeau în medie la 42 de solicitări iar acum când adresabilitatea a crescut se ajunge ca într-o tură de 12 ore cele şapte echipaje să răspundă la cel puţin 100 de solicitări.Tot potrivit unui simplu calcul matematic într-un interval de 24 de ore, Substaţia Târgovişte a ajuns în aceste zile să rezsolve peste 200 de urgenţe:” În ultimile zile am constatat o creşte a numărului de urgenţe.Dacă un echipaj în medie mergea la şase solicitări pe tură acum a ajuns să rezolve peste 14 solicitări în cele 12 ore de program.Mai clar, în aceste zile la ambulanţele din Substaţia Târgovişte nu s-a scos cheia din contact .Şi la celelalte  substaţii din judeţ au crescut solicitările ” a afirmat  directorului tehnic al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa , Ciprian Oprescu.
 
Sfaturi utile  împotriva caniculei
Specialiştii au formulat o serie de recomandări pentru această perioadă, atenţionând românii, dar mai ales bolnavii cronici şi pe cei care suferă de afecţiuni psihice, să evite să iasă afară pe caniculă şi să-şi ia medicamentele. De asemenea, medicii susţin că ar fi bine, pe cât posibil, să se evite plimbarea prelungită prin soare între orele 11 şi 18. Totodată, în perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 – 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute. În plus, medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă. Potrivit medicilor, trebuie evitat consumul de alcool, dat fiind faptul că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice. De asemenea, sunt necesare ţinutele adecvate perioadei de caniculă: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi sunt de evitat activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie. În caz că apar probleme deosebite, cei afectaţi trebuie să meargă la medic.
 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.