Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bacalaureat 2014 : Subiectele la proba scrisă la matematică şi istorie

Autor:

Data: 2 iulie 2014, 9:10

 •  
 •  
 •  

Astăzi, peste 3500 de elevi de clasa a XII-a din Dâmboviţa susţin proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie.Dintre aceştia, cea mai mare parte susţin examenul la Matematică.Vor fi patru variante de subiecte la Matematică, în funcţiede profil şi o singură variantă la Istorie.Cele mai mari emoţii pentru ziua de miercuri le au candidaţii care dau matematica . Ministerul Educaţiei a decis de anul trecut ca subiecte Bacalaureat 2014 matematică pentru matematică-informatică şi pentru profilul tehnologic să fie diferite. De asemenea, elevii de la profilul ştiinţele naturii şi cei de la profilul pedagogic primesc subiecte diferite.
Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Ce urmăresc exerciţiile de la matematică
Metodologia de organizare a examenului arată că la proba scrisă la disciplina matematică sunt evaluate competenţele dezvoltate pe parcursul învăţământului liceal, în conformitate cu programele şcolare pentru clasele a IX-a – a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014. Subiectele date la Matematică vor evalua ceea ce au învăţat elevii în cei patru ani de liceu, dar şi cât de bine cunosc programa pentru examenul de bacalaureat.
La Matematică, elevii primesc trei subiecte, notate cu câte 30 de puncte fiecare, toate fiind obligatorii. Pentru toate cele trei subiecte elevii vor fi punctaţi pentru capaitatea lor de rezolvare a problemelor date. Candidatul este punctat şi dacă rezolvă parţial fiecare cerinţă. Baremul publicat de EDU.RO arată că se punctează corespunzător oricare altă metodă de rezolvare corectă a problemei.
Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Trei subiecte din Istoria României
La proba scrisă de Istorie, absolvenţii de clasa a XII-a vor primi trei subiecte din Istoria României, dintre care unul va fi un eseu pe o temă dată. Fiecare dintre cele trei subiecte vor fi notate cu câte 30 de puncte. De obicei, proba de Istorie nu pune probleme elevilor de la profilul uman.
Spre deosebire de Matematică, la Istorie, metodologia de organizare a examenului arată că proba scrisă la disciplina Istorie evaluează competenţele dezvoltate pe parcursul ultimului an de liceu în conformitate cu programele şcolare pentru a XII-a, în vigoare pentru absolvenţii promoţiei 2014.
Subiectele date la Istorie vor evalua ceea ce au învăţat elevii despre Istoria României şi cât de bine pot face conexiuni între evenimente.
Bacalaureat 2014 – Subiecte şi barem Matematică şi Istorie. Reguli pentru Bac 2014
La orice disciplină, în cazul în care elevii au asupra lor materiale/obiecte nepermise în sala de examen, sunt îndrumaţi spre sala de depozitare a acestora. Candidatul care are asupra sa materiale nepermise în sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notiţe, însemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poşeta/geanta etc.) va primi o pungă/plic în care să le introducă, împreună cu o declaraţie tip în care se menţionează numele şi prenumele şi obiectele personale care vor fi depozitate şi va fi îndrumat de către un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
Elevii nu au voie să staţioneze pe holuri mai mult de 5-7 minute. La intrare în sală, elevii sunt puşi să citească extrasele din Metodologie afişate pe uşa sălii de examen.
După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise în sala de examen), candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.
Potrivit metodologiei de examen, pentru elaborarea lucrării, candidaţii au voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme şi desene pot folosi numai creion negru.
Cei care vor să corecteze o greşeală trebuie să taie fiecare rând din pasajul greşit cu o linie orizontală. Regulamentul de organizare arată că în cazul în care unii elevi vor să-şi transcrie lucrarea, fără să depăşească însă timpul stabilit, primesc alte coli de examen.
În timpul examenelor, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Cei care vor fi prinşi copiind vor fi eliminaţi din examen.
Elevii intră în sală la 8:30
Examenul de miecuri, începe la fel ca toate examene scrise de la bacalaureat, de la ora 9.00 şi se va termina la ora 12.00. Elevii vor intra în săli în jurul orei 8.30, astfel încât să fie prezenţi când sunt date desigilate subiectele.
La intrarea în săli, elevii vor fi controlaţi de către profesorii din comisiile de examen pentru ca aceştia să nu intre în săli cu nimic altceva asupra lor în afară de cartea de identitate şi pixul pentru examen.
Procedura prevede că în centrul de examen un cadru didactic şi un membru al personalului de pază solicită la intrarea fiecărui candidat prezentarea actului de identitate şi verifică dacă fotografiile corespund.
Bacalaureat 2014. Sesiunea iunie-iulie 2014 – calendar probe scrise:

 • 30 iunie Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
 • 1 iulie Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
 • 2 iulie Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
 • 4 iulie Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
 • 7 iulie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
 • 7 iulie Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
 • 8 – 10 iulie Rezolvarea contestaţiilor
 • 11 iulie Afişarea rezultatelor finale

Elevii care nu iau bacalaureatul din prima sesiunea au la dispoziţie o nouă sesiune, în luna septembrie.
Bacalaureat 2014. Sesiunea august-septembrie 2014:

 • 14 – 18 iulie Înscrierea candidaţilor la a doua sesiune de examen
 • 18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română – proba A
 • 18 – 19 august Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă – proba B
 • 19 – 20 august Evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională – proba C
 • 21 – 22 august Evaluarea competenţelor digitale – proba D
 • 25 august Limba şi literatura română – proba E)a) – proba scrisă
 • 26 august Limba şi literatura maternă – proba E)b) – probă scrisă
 • 27 august Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
 • 29 august Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
 • 1 septembrie Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
 • 2 – 3 septembrie Rezolvarea contestaţiilor
 • 4 septembrie Afişarea rezultatelor finale

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.