Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Bacalaureat 2014. Subiectele la proba scrisă de limba română

Autor:

Data: 30 iunie 2014, 10:11

  •  
  •  
  •  

Au început probelescrie la examenul de Bacalaureat . Luni, 30 iunie, a avut loc examenul de limba română, prima probă scrisă la Bacalaureat. La nivelul judeţului Dâmboviţa s-au înscrislaexamenul de Bacalaureat 4.056 de elevi, dintre care 876 sunt din promoţiile anterioare. La prima probă scrisă la limba română au fost înscrişi 3.199 de elevi. Candidaţii susţin proba scrisă la română între orele 9:00 – 12:00 şi nu pot ieşi din examen mai devreme de 10:30. Subiectele pe care le-au primit la proba de română sunt de două feluri: o variantă pentru Real şi una pentru Uman. Astfel, absolvenţii filierei teoretice, profilul umanist, şi cei ai filierei vocaţionale, profilul pedagogic, au acelaşi tip de subiecte, iar absolvenţii filierei teoretice – profil real, ai filierei tehnologice şi ai filierei vocaţionale – toate profilurile, cu excepţia celui pedagogic, au primit alte tipuri de subiecte. Subiectele sunt elaborate de profesori specialişti din cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare şi au un grad de dificultate mediu, în raport cu programa şi cu competenţele vizate, precizează Ministerul Educaţiei . La profilul real, elevilor le-a picat o poezie de Mihai Eminescu. Fiecare subiecte este notat cu 30 de puncte.

Calendar Bacalaureat 2014

  30 iunie – proba scrisă la Limba Română

1 iulie – proba scrisă la Limba Maternă

2 iulie – proba scrisă la Matematică sau la Istorie (proba obligatorie a profilului)

4 iulie – proba la alegere: geografie, biologie, chimie, fizică, economie, informatică, sociologie, filosofie, logică, psihologie

7 iulie – afişarea rezultatelor parţiale (până la ora 12.00, la avizierele liceelor) şi depunerea contestaţiilor (până la ora 16.00)

8-10 iulie – rezolvarea contestaţiilor

11 iulie – afişarea rezultatelor finale pe bacalaureat.edu.ro

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.