Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. PREFECTURA DÂMBOVIŢA LĂMUREŞTE CAZUL PRIMARULUI SUSPENDAT, GABRIEL BORIGA !

Autor:

Data: 23 iunie 2014, 12:24

  •  
  •  
  •  
După cum ştim săptămâna trecută,joi  Prefectura Dâmboviţa a emis ordinul de constatare a încetării mandatului Primarului Municipiului Târgovişte, Boriga Gabriel, în urma sentinţei pronunţată de Judecătoria Târgovişte rămasă definitivă, în care edilul a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare cu suspendare. La acel moment Gabriel Boriga  a organizat o conferinţă de presă şi a atacat dur  pe prefectul şi subprefectul  judeţului Dâmboviţa. Boriga a afirmat  că prefectul Victor Sanda și subprefectul Antonie Jîjîie au încălcat legea în situația sa și că aceștia nu trebuiau să emită oridnul. Astăzi, prefectul Victor Sanda și subprefectul Antonie Jîjîie au susţinut o conferinţă de presă  în cadrul căreia au ţinut să lămurească toate lucrurile  strict legate de cazul Boriga. Prefectul  Victor Sanda  a spus că a asistat săptămâna trecută   la un delir verbal  din partea fostului primar Gabriel Boriga însă  Prefectura Dâmboviţa nu a făcut nimic altceva decât să respecte legea:“Tuturor primarilor din Dâmboviţa  care au avut condamnări cu executare li s-a întrerupt manadatul.Mandatul se întrerupe de drept în baza legii. Domnul Boriga a fost condamnat la 3 ani de închisoare de către Judecătoria Târgovişte. A făcut apel la senţinta penală şi acesta s-a respins drept pentru care, a fost condamnat la 3 ani de închisoare. Deci cu privare de libertare a fost sentinţa. S-a analizat şi modul de executare al sentinţei, a fost cu suspendare iar dacă hotărărea   a fost dată cu condamnare, noi considerăm că este cu privare de libertate indiferent de modul de executare al pedepsei. Dânsul a fost condamnat pentru abuz în serviciu calificat. Noi n-am făcut altceva decât să luăm la cunoştiinţă prin ordin de întreruperea mandatului…, a afirmat  prefectul Victor Sanda. În termini foarte clari  şi conform legii, subprefectul Antonie Jîjîie a lămurit cazul Gabriel Boriga :Deranjant este că a calificat ordinul emis de prefect ca mârșav. Nu ordinul este mărşav, ci legea este severă atunci când comiți o faptă de corupție. Ori domnul Boriga tocmai asta a comis și a fost condamnat la o pedeapsă cu închisoare. Modalitatea de executare nu interesează din punctul de vedere al statutului alesului local care spune foarte clar că încetarea mandatului este de drept, iar prefectul doar constată. Domnul Boriga este victima faptelor pe care le-a comis…” a declarat subprefectul Antonel Jîjîie.
 
Bugetul primăriei Târgovişte prejudiciat cu 4 miliarde lei vechi.
 
 Pentru o informare cât mai corectă ,subprefectul Antonel Jîjîie  a ţinut să sublinieze  faptul că domnul Boriga şi  alţi doi domni implicaţi în acest caz au  prejudiciat bugetul  primăriei cu suma de 4 miliarde,lucru care târgoviştenii nu îl ştiu dar subprefctul a subliniat că acum trebuie să-l ştie.Mai mult,subprefectul a mai spus că până la acest moment  Consiliul Local Târgovişte nu a intemtat nicio acţiune în  instanţă pentru recuperarea prejudiciului.Cu alte cuvinte subprefectul a afirmat că atât consilierii locali cât şi viceprimarul cu atribuţii de primar ar putea răspunde în faţa legii stând nepăsători în ceea ce priveşte  recuperarea prejudiciului.
 
Timp de 3 ani, Gabriel Boriga  beneficiază de suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate şi a celei  complementare  
 
Tot pentru a se aduce lămuriri în acest caz subprefectul  a spus că prin sentinţa penală nr. 337/29.04.2013 pronunţată de Judecătoria Târgovişte, rămasă definitivă,  domnul Boriga Gabriel Florin, în calitate de inculpat a fost condamnat la pedeapsa de 3 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată.   În baza prevederilor art. 81-82 Cod Penal instanţa a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei aplicate şi a celei  complementare  inculpatului Boriga Gabriel Florin pe durata a  3 ani  şi totodată Boriga are  o pedeapsă cu termen de încercare de 5 ani.Mai clar,  pedeapsa complementară şi cea aplicată  prevede interzicerea unor drepturi (de a alege, a fi ales/numit pe funcţii etc.)  iar din anul 2017 Boriga nu mai poate  beneficia de  drepturile de a alege, a fi ales/numit pe funcţii .


Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.