Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Durere mare în rândul apicultorilor din Dâmboviţa! Oamenii se vaită că vremea capricioasă le-a dat planurile peste cap

Autor:

Data: 19 iunie 2014, 12:55

Albinele nu au putut să iasă la cules, iar investiţiile făcute până acum sunt zadarnice. Apicultorii spun că faţă de anul trecut, producţia de miere a scăzut cu 85%, pana la aceasta vreme cand reoltele de primavara si inceput de vara au fost deja pierdute din cauza temperaturilor scazute si a precipitatiilor abundente ceea ce ar putea duce la scumpirea acestui aliment. Mai mult , spun apicultorii, situatia este genralizata in multe zone din tara.

În ultimele săptămâni, albinele abia dacă au avut două zile consecutive în care să iasă la cules, spun apicultorii damboviteni. Ploile le-au ţinut numai în stupi, iar vremea rece a scăzut efectivul considerabil. Veronel Niţă, de exemplu, un tânăr apicultor din comuna Dragomireşti, spune că investiţia făcută anul acesta este ca şi pierdută.

Ca să vă faceţi o idee, aflaţi că într-o perioadă bună, călduroasă, un stup poate adăposti până la 70-80.000 de albine, iar acum abia dacă mai sunt 10.000 de insecte, care acum se hrănesc doar din mierea pe care au produs-o în săptămânile trecute.
La aceasta vreme, albinele ar fi trebuit să fie la cules prin florile de salcâm, însă nu pot face acest lucru din caza ploilor şi a temperaturilor destul de scăzute.
Apicultorii speră ca măcar la recoltatul teiului şi la floarea soarelui vremea sa nu mai fie atat de capricioasa iar albinele sa poata iesi la cules.
Şi producţia de fructe va avea de suferit anul acesta pentru că albinele, nu au reusit sa faca polenizarea florilor.
c

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google