Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD, Ionuţ Săvoiu face demersuri pentru suplimentarea posturilor de lucrători poştali în comuna dâmboviţeană Odobeşti

Autor:

Data: 16 iunie 2014, 19:17

  •  
  •  
  •  

De curând deputatul social-democrat Ionuţ Săvoiu a adresat o întrebare Ministerului pentru Societatea Informaţionalǎ privind necesitatea suplimentării posturilor de lucrǎtori poştali în comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa.

Domnule Ministru,

Poşta Română este lider pe piaţa serviciilor poştale în România şi unicul prestator de serviciu poştal universal, ce operează printr-o reţea de 5.687 unităţi poştale, cu acoperire naţională.
La data de 01 ianuarie 2013, Poşta Română avea 32.887 de angajaţi. În perioada 18-23 august 2013, un număr de 3.650 de angajaţi ai companiei au fost disponibilizaţi. Acest proces de restructurare, respectiv disparţia mai multor posturi de conducere din structura organizatorică a Poştei şi inclusiv diminuarea numǎrului de salariaţi a condus în mod direct şi nemijlocit la întârzierea acordǎrii drepturilor băneşti aferente sistemului public de pensii, al asigurărilor sociale de stat, IOVR, agricultori şi pensii militare, dar şi a trimiterilor poştale.
Aceste efecte se rǎsfrâng, în particularitate şi comunei Odobeşti, care este situată în partea de sud a judeţului Dâmboviţa, în imediata apropiere a oraşului Titu şi la 40 km de municipiul Târgovişte.
Înainte de restructurarea Poştei Române, comuna Odobeşti avea 4 (patru) lucrǎtori poştali, însǎ în prezent sunt numai 2 (doi) care asigur cu dificultate serviciile poştale pentru o populaţie de 5200 de locuitori ale celor 6 (şase) sate componente, şi anume Odobeşti, Crovu, Zidurile, Brîncoveanu, Miuleşti, Posta.
Astfel cǎ, volumul de prestatii postale în aceastǎ comunǎ si numǎrul de angajaţi ai Ghişeului Poştal produce o discrepanţǎ majorǎ care se rǎsfrânge asupra cetǎţenilor care ar trebui sǎ beneficieze de calitatea şi promptitudinea serviciilor poştale.

Domnule Ministru,

Pentru restabilirea echilibrului între volumul de prestaţii poştale, numǎrul populaţiei şi numǎrul de angajaţi ai Ghişeului Poştal Odobeşti, are în vedere Ministerul pentru Societatea Informaţionalǎ suplimentarea posturilor de lucrǎtori poştali în comuna Odobeşti, judeţul Dâmboviţa?

Solicit răspuns scris.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.