Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ambulanţierii dâmboviţeni instruiţi la sânge să nu devină victimele accidentelor rutiere

Autor:

Data: 3 iunie 2014, 14:22

  •  
  •  
  •  

În decursul a patru zile,două ambulanţe din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa au fost implicate în două accidente trase la indigo în acelaşi cartier din Târgovişte, zona Priseaca. Prima ambulanţă se afla în misiune iar pe DN 72 A Târgovişte-Câmpulung,în localitatea Priseaca a fost lovită de un tir care a vrut să vireze la stânga fără să se asigure. În urma impactului ambulanţa a fost făcută praf. La patru zile după primul accident o altă ambulanţă a fost implicată într-un alt accident petrecut tot în cariterul Priseaca pe DN 72 A.Mai mult, accidentul s-a produs în acelaşi mod ca primul, şoferul unei dube a virat stânga fără să se asigure iar ambulanţa se afla în depăşire. Două ambulanţe au fost trase pe dreapa în interval de patru zile. În ambele cazuri martorii au spus că ambulanţele aveau toate semnalele aprinse. Oamenii legii au deschis anchete şi au fost întocmite dosare penale. După aproape două săptămâni de la producerea accidentelor instituţiile abilitate în anchetă au dat undă verde conducerii Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa de a duce ambulanţele în service.Una dintre ambulanţe a ajuns la Piteşti iar alta la un service din Târgovişte.Potrivit directorului tethnic al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa , Ciprian Oprescu cele două autospeciale vor fi reparate în cel mult o lună de zile .Cele două ambulanţe avariate au reprezentat o mare pierde pentru activitatea Ambulanţei ,drept urmare pentru a nu îngreuna intervenţia la urgenţe ,conducerea a luat decizia ca o ambulanţă din substaţia Moreni să fie adusă la Târgovişte şi astfel activitatea să se desfăşoare în parametrii normali . Mai mult, directorului tethnic al Serviciului de Ambulanţă Dâmboviţa , Ciprian Oprescu ne-a spuscă în ultimele zile au avut loc o serie de instruiri cu ambulanţierii şi asistenţii medicali ce au ca scop prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicate ambulanţele. Misiunea ambulanţierului este una foarte grea .Cel mai greu este să ajungă repede la caz. Asta e cel mai greu, să facă tot posibilul să ajungă repede. În momentul în care primeşte misiunea, ambulanţierul repede trebuie să ştie care e traseul cel mai scurt, să ştie pe unde să se ducă, apoi să aibă grijă de echipajul său , dar să aibă aibă grijă şi de ceilalţi, care sunt în trafic. Partea a doua, grea, este, apoi, drumul de la locul solicitării la spital . Numai că aici nu mai este chiar aşa de greu, fiindcă omul, pacientul, nu mai este singur pe drum, în aşteptare, e în ambulanţă , cu medicul şi cu asistenta lângă el, monitorizat. Vă spuneam că ambulanţierul în timpul misiunii trebuiesă aibă grijă şi de ceilalţi, care sunt în trafic însă şi ceilalţi participanţi la trafic ar trebui să dea dovadă de respect faţă de ambulanţă însă acest lucru se mai întâmplă foare rar.

Când auziţi sirenele ambulanţei în trafic ,daţi o şansă la viaţă .
Ce facem atunci când ne aflăm în trafic, la volanul mașinii și auzim în spatele nostru sunetul unei ambulanțe sau a mașinii de pompieri? Sau, mai exact, ce ar trebui să facem? Fiindcă este știut faptul că mare parte a șoferilor români ignoră aceste semnale și asta, din mai multe motive.
Unul ar fi acela că de multe ori, șoferii de pe ambulanțe sau mașinile speciale, folosesc semnalele acustice și cu rost și fără rost. Un altul ar fi concepția unora care gândesc că tot șoferi sunt și ei și că au aceleași drepturi ca și șoferii de pe mașinile speciale. Iar o a treia categorie, ar fi a acelora cărora nu le pasă. Dar, să ne gândim că de multe ori, timpul în care ajunge o ambulanță la locul în care este solicitată, înseamnă poate viață, înseamnă salvarea unor vieți de copii sau cine știe ce.Așa că, dragi șoferi, când auziți sunetul ambulanței sau al mașinilor speciale, face-ţi ce vă cere legea şi ce aţi învăţat la orele de legislaţia sau de la şoferii mai bătrâni. daţi o şansă la viaţă unui om aflat în suferinţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.