Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În judeţul Dâmboviţa vor fi amenajate 432 de secţii de votare pentru alegerile europarlamentare

Autor:

Data: 7 mai 2014, 14:11

  •  
  •  
  •  

După ce au fost organizate la Târgovişte şi în judeţ locurile speciale pentru afişajul electoral, pe care partidele, alianţele electorale, dar şi candidaţii independenţi pot pune afişe cu cei care aşteaptă să fie votaţi pe 25 mai, s-a stabilit şi unde vor fi amenajate secţiile de votare.
Astfel, pentru scrutinul din 25 mai, în judeţul Dâmboviţa vor fi amenajate 432 de secţii de votare. Alegerile europarlamentare vor avea loc pe data de 25 mai 2014.Diferit față de celelalte procese electorale, așa cum bine știți, începând de la acest tur de alegeri Autoritatea Electorală Permanentă a primit competențe legale clare în ceea ce privește listele electorale și numărul de alegători, prin operaționalizarea Registrului Electoral. Potrivit actelor normative care reglementează buna organizare şi desfăşurare a scrutinului din ziua de 25 mai 2014, Ministerul Afacerilor Interne asigură:achiziţionarea hârtiei necesare pentru tipărirea buletinelor de vot prin intermediul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale;imprimarea buletinelor de vot prin Regia Autonomă „Monitorul Oficial”;confecţionarea ştampilelor cu menţiunea “Votat” prin Regia Autonomă “Monetăria Statului”; imprimarea timbrelor autocolante, prin Compania Naţională “Imprimeria Naţională” – S.A şi aplicarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică pe întreaga durată de desfăşurare a procesului electoral.Pe linia competențelor de organizare, specifice MAI, la nivel național cei 3.186 de primari ai unităţilor administrativ-teritoriale în care se va desfășura scrutinul de la 25 mai 2014 au organizat un număr de 18.532 de secţii de votare.Pentru secţiile de votare din ţară vor fi tipărite 20,1 milioane de buletine de vot, la care se vor adăuga cele destinate secţiilor de votare din străinătate, potrivit comunicărilor ce vor fi efectuate de către Ministerul Afacerilor Externe.A fost stabilit necesarul de 92.660 bucăţi ştampile cu menţiunea Votat.
Vor fi realizate 17,7 milioane timbre autocolante, cu menţiunea Votat care se aplică, după exercitarea dreptului de vot, numai pe cărţile de identitate. Pentru cetățenii care au încă buletine de identitate dovada exercitării votului se va face prin aplicarea ștampilei pe una din filele Buletinului de Identitate.În paralel cu măsurile operative, Ministerul Afacerilor Interne va derula și o campanie de informare a cetățenilor referitor la prevederile Noului Cod Penal în materia infracțiunilor electorale. Vor exista 20.000 de astfel de afișe care care vor fi postate la fiecare secție de votare și sediul instituțiilor cu atribuții în organizarea procesului electoral. Această campanie este realizată de Ministerul Afacerilor Interne, la tipografia proprie, fără costuri suplimentare.Prefecţii, împreună cu toţi factorii responsabili din judeţ, vor coordona şi urmări modul de finalizare a procesului de repartizare a secţiilor de votare pentru asigurarea măsurilor de protecţie şi ordine publică. Tot prefecții vor reevalua locaţiile în care se va desfăşura procesul electoral – din punct de vedere al siguranţei acestora, iar acolo unde este cazul vor fi dispuse măsuri de remediere.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.