JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Victor Ponta vine la Mănăstirea Nucet de “Izvorul Tămăduirii”

Autor:

Data: 24 aprilie 2014, 10:04

Premierul României,Victor Ponta este aşteptat vineri, 25 aprilie, în judeţul Dâmboviţa, la Mănăstirea Nucet. Premierul va participa, vineri, de la ora 11:00, la slujba religioasă de la Mănăstirea Nucet prilejuită de sărbătorirea  „Izvorului Tămăduirii”. La Mănăstirea Nucet , sărbătoarea Izvorului Tămăduirii constituie prilej de pelerinaj pentru credincioşii din diverse zone ale ţării, cu toate ca hramul mănăstirii este Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Purtătorul de biruinţă. Toţi aceştia vin pentru a se tămădui cu apa sfinţită de la fântâna din pădurea aflata în apropierea mănăstirii.Slujba Sfintei Liturghii de vineri,25 aprilie va fi oficiată de IPS Nifon – Arhiepiscopul  şi Mitropoitul Târgoviştei,înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.După săvârşirea Sfintei Liturghii, în sunete de clopote şi toacă se va merge la fântâna din pădure unde se va sfinţi apa şi de unde credincioşii vor lua apa sfinţită.Premierul Victor Ponta va fi însoţit şi o serie de lideri marcanţi ai Aliantei PSD – UNPR – PC, precum şi  de o parte dintre  candidaţii Aliantei Electorale PSD – UNPR – PC pentru Parlamentul European.De la eveniment nu vor lipsi nici autorităţile judeţene,parlamentarii Aliantei Electorale PSD – UNPR – PC precum şi membrii marcanţi ai PSD Dâmboviţa.
 
 
“Izvorul Tămăduirii” la Nucet
 
 
În prima vineri din săptămâna de după Paşte, ortodocşii sărbătoresc “Izvorul Tămăduirii”. Sărbătoarea face referire la vindecarea miraculoasă a unui orb care şi-a recăpătat vederea după ce s-a spălat pe faţă cu apa dintr-un izvor aflat într-o pădure din apropierea Constantinopolului. Praznicul datează din secolul al V-lea şi aminteşte de o minune ce s-a petrecut în apropierea Constantinopolului. Pe când nu era încă împărat, ci ostaş, Maica Domnului i-a descoperit lui Leon cel Mare (457-474) un izvor cu apă vindecătoare. În prejma multor mănăstiri şi schituri se află izvoare şi fântâni tămăduitoare, între care şi la Mănăstirea Nucet din judeţul Dâmboviţa. Biserica Mănăstirii Nucet este un vechi şi cunoscut monument istoric şi a fost ctitorită de către Gherghina Pârcălab, unchiul lui Radu cel Mare şi de către soţia sa Neaga, şi este construită pe acel loc unde Sfântul Nicodim de la Tismana sau ucenici ai săi au întemeiat Mănăstirea Nucet, aproximativ în jurul anului 1400.În anul 1994, printr-o frumoasă ceremonie, Mănăstirea Nucet a fost reactivată ca mănăstire de călugăriţe, ea fiind restaurată şi înfrumuseţată între 2000-2004, cu binecuvântarea şi sub îndrumarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon. Astăzi mănăstirea este un cunoscut centru de rugăciune, spiritualitate şi cultură românească iar despre „fântâna de leac”, situată în pădurea din apropiere, localnicii spun că izvorul are proprietăţi tămăduitoare şi rezistă de peste 200 de ani. Sfânta sărbătoare se încheie cu un praznic, bucatele fiind pregătite cu pricepere şi mult suflet de mâicuţele de la Mănăstirea Nucet

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google