JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Alunecări de piatră în masivul dâmboviţean Bucegi iar iarna se dezlănţuie.Turişti rămaşi în pana în plină iarnă

Autor:

Data: 19 aprilie 2014, 18:29

Dacă în partea de sud a judeţului Dâmboviţa ploile şi inundaţii au creat mari probleme, în zona montană dâmboviţeană este iarnă în toată regula. LDP acţionează cu trei utilaje în zona iar traficul se desfăşoară în condiţii de iarnă. În urma unei solicitări telefonice un echipaj din cadrul Postului de Jandarmi Ordine Publică Montan Zănoaga a intervenit în zona Orzea, punctul “Belvedere” din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se deplasau cu un autoturism pe DJ 714 Moroeni-Peștera, nu au mai putut continua deplasarea din cauza unei defecțiuni la autovehicul și a condițiilor meteorologice nefavorabile (strat de zăpadă de aproximativ 10 cm).În urma intervenţiei jandarmilor montani, turiştii din București și Ilfov, au fost sprijiniţi să ajungă în siguranţă până la o cabană din zona Zănoaga, în prezent fiind în afara oricărui pericol.Totodată, drumul de pe partea stângă a Lacului Bolboci, în zona Cheile Tătătarului este blocat temporar circulației, fiind impracticabil din cauza căderilor de piatră urmând să se facă eforturi pentru deblocarea acestuia.Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale;
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google