JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şantierele de la Perşinari, Potlogi-Pitaru, Cornăţelu, Moreni şi Gura Ocniţei verificate de conducerea CJ Dâmboviţa

Autor:

Data: 10 aprilie 2014, 15:44

Aşa cum ne-a obişnuit preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu săptămânal iese şi pe teren .Miercuri împreună cu vicepreşedintele CJ, Ioan Marinescu a făcut  o nouă vizită de lucru în câteva localităţi dâmboviţene. Cu această ocazie au fost verificate lucrările aflate în plin proces de execuţie din localităţile Perşinari, Potlogi-Pitaru, Cornăţelu, Moreni şi Gura Ocniţei.
Vicepreşedintele CJ, Ioan Marinescu a mers în comunitatea de romi din Persinari
Vizita  de lucru a început  în comunitatea de romi de la Perşinari.Aceastră comunitate are mari probleme cu o eroziune de mal în zona râului Dâmboviţa .În condiţiile în care va ploua maimulte zile există pericolul ca malul să fie înghiţit de râul Dâmboviţa şi în acelaşi timp şi casele o vor lua la vale.Totodatăîn această comunitate se  doreşte rezolvarea problemei alimentării cu apă: „Avem mai multe obiective. Primul, în zona de intrare în localitate, unde este comunitatea de rromi, şi unde problema principală este alimentarea cu apă. Cred că am alocat anul acesta 7 miliarde lei vechi, nu este tot ceea ce trebuie, dar am vorbit cu constructorul şi sper ca în două luni să punem în funcţiune şi reţeaua de apă şi să plătim în partea a doua a anului, eventual anul viitor diferenţa”, a declarat Adsrian Ţuţuianu  De asemenea, s-a  verificat şi stadiul investiţiei care vizează asfaltarea, în asociere CJ D – Consiliul Local Pierşinari, a 2,4 km de drum, lucrare cu valoarea totală de 1 milion de lei: “ Al doilea obiectiv este o asociere Consiliul Judeţean – Consiliul Local pe 1 milion lei – 2,4 km, jumătate pune CJD, jumătate pune Consiliul Local. Alocarea pe care o avem anul acesta este de 600.000 lei, vedem în partea a doua după rectificare cu cât putem să venim în plus. Cel târziu luni vom avea aşternut şi primul strat de asfalt pe distanţa de 2,4 km”, a mai afirmat  preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa . Nici nu au trecut două săptămâni şi a mers din nou şi pe şantierul de la Potlogi unde  se asfaltează drumul Pitaru –Potlogi.
  A dat Domnul şi este asfalt şi în satul Bolovani
În satul Bolovani, comuna Cornăţelu se realizează primii kilometri de asfalt. Se toarnă asfalt pe 3 km de drum, investiţie  în valoare de 1,4 milioane lei.Edilulul localităţii aspus că se declară un primar fericit având în vedere că după trei ani  de promisiuni a reuşit să găsească înţelegere şi susţinere la preşedintele CJ Dâmboviţa Adrian Ţuţuianu +punândîn execuţi acest proiect de asfaltare în satul Bolovani: “La Cornăţelu avem o asociere aprobată, anul acesta avem programaţi 500.000 lei. Lucrările au început deja, iar firma se mişcă bine, au utilaje moderne şi lucrează extraordinar de rapid. Investiţia era aşteptată de anul trecut, dar, din păcate, au fost foarte multe contestaţii pe procedura de achiziţie publică. În final a fost nevoie să intervină Curtea de Apel cu hotărâre judecătorească pentru a consfinţi modul de atribuire a lucrării. Este foarte bine pentru că în satul Bolovani nu aveam prea multe drumuri asfaltate”, a afirmat Adrian Ţuţuianu .
Schela Mare are  apă
S-a rezolvat una dintre cele mai mari probleme din municipiul Moreni. S-a pornit alimentarea cu apă a cartierului Schela Mare, primarul şi preşedintele CJ au pornit miercuiri  pompele pentru ca apa să ajungă în conductele din Schela Mare.După aceste probe, se vor spăla conductele,se  va face dezinfectearea  conductelor şi apoi  se vor realiza branşările la gospodării .Sunt plătite prin proiect branşările până la limitele de proprietate:“Administraţia locală a reuşit să termine una dintre lucrările cele mai arzătoare, respectiv introducerea de reţea de apă la Schela Mare. Legat de alimentarea cu apă a municipiului, administraţia a tratat lucrurile în etape, din mai multe puncte de vedere. Pe de-o parte, valoarea întreagă a proiectului depăşea posibilităţile unui singur proiect. Pe de altă parte, nu aveam reţea publică decât pe un anumit segment. Am făcut un contract cu CNI prin care a fost adusă apă până la staţia de repompare, iar de aici până în Schela Mare, într-o altă etapă, printr-o asociere cu CATD, am finalizat lucrarea. Astăzi, pornim pompele şi ducem apă în conducta din Schela Mare. Sunt plătite prin proiect branşările până la limitele de proprietate, iar oamenii au fost deja anunţaţi să-şi pregătească în interiorul proprietăţilor conductele, astfel încât branşările să dureze cât mai puţin. Sunt aproximativ 700 de gospodării care vor fi noi abonate”, a afirmat Constantin Dinu,primar Moreni “Proiectul are nişte întârzieri, o parte a fost recuperată. Investiţia face parte din proiectul european pe POS1 de Apă şi Canal,De aceea vă spuneam eu că la Compania de Apă lucrurile nu trebuie să se blocheze ”, a afirmat  Adrian Ţuţuianu.
Vizita s-a încheiat pe şantierele de la Gura Ocniţei
 Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu şi-a încheiat  vizita la Gura Ocniţei  unde a verificat dacă s-au demarat lucrările de amenajare a parcului în suprafaţă de 4,5 hectare din incinta Centrului de Recuperare Neuromotorie Copii:“În urmă cu un an, am trecut din administrarea Spitalului Judeţean în administrarea Primăriei Gura Ocniţei o suprafaţă de 4,5 ha de teren, cu o înţelegere ca administraţia locală să înceapă să reamenajeze ceea ce a fost cândva aici un parc de excepţie. S-au făcut primele lucrări, s-a făcut curăţenie, iar de săptămâna viitoare vor începe lucrările de substanţă. Sunt convins că la sfârşitul anului 2014 ne vom putea bucura de un parc modern, elegant, care va fi util pentru toţi locuitorii din Gura Ocniţei, dar şi pentru cei care sunt internaţi în unitatea spitalicească”, a  declarat Adrian Ţuţuianu. “Intenţia este să se facă un Centru de sănătate. La momentul actual redăm parcul în adevărata lui splendoare. O să redăm şi piscina care a fiinţat până acum vreo 25 de ani, vom face chioşcuri şi locuri special amenajate. Vom avea un buget în perspectivă de câteva milioane de euro”, a afIrmat primarul comunei Gura Ocniţei, Sorin Ioniţă.S-a verificat şi stadiului cele două proiecte de asfaltare drumuri comunale de la Gura Ocniţei, ambele în valoare de aproximativ 2,2 milioane lei:“Avem o modernizare drum local pe o distanţă de 2,9 km, DC 20 Gura Ocniţei – Săcuieni. Această stradă asigură legătura între DN 72 Târgovişte – Răcari – Ploieşti – Săcuieni şi intrăm în DJ 720 Târgovişte-Moreni. Constructor este COBADI. Valoarea proiectului este de aproape 1,7 milioane lei, cotă de participare jumătate-jumătate. De asemenea, mai avem o lucrare în asociere cu Gura Ocniţei, respectiv o modernizare de drumuri de interes local de 1,5 km. Constructorul este CAST, valoarea proiectului este de 553 mii lei. Dacă adunăm cele două proiecte, sunt circa 2,2 milioane lei în asociere CJ -Consiliul Local Gura Ocniţei, asociere începută anul trecut, continuată anul acesta. O vom finaliza în prima parte a anului 2015”, a declarat Adrian Ţuţuianu . Preşedintele  Adrian Ţuţuianu este foarte preocupat de modul în care se derulează investiţiile în localităţile dâmboviţene.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google