JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Şapte turişti prinşi pe picior greşit de zăpada de la început de aprilie din zona Padina .Jandarmii le-au venit în ajutor

Autor:

Data: 6 aprilie 2014, 21:17

După cum ştim în acest weekend vremea a fost destul de capricioasă,vânt ploi iar în zona montană lapoviţă şi ninsoare .Prognoza meteorologilor s-a adeverit în zona montană din judeţ. În zona Padina-Peştera-Moroeni a fost lapoviţă şi ninsoare. Iarna de la munte i-a prins pe picior greşit şi pe turiştii care au pornit la munte cu autoturismele nepregătite de iarnă.Jandarmii din cadrul Posturilor de Jandarmi Ordine Publică Montane Zănoaga şi Peştera au intervenit în zona „Zănoaga-Table” din Masivul Montan Bucegi pentru sprijinirea unor persoane care, în timp ce se deplasau cu două autoturisme pe DJ 714, spre localitatea Moroeni au fost în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea, din cauza neechipării corespunzătoare a autovehiculelor şi a condiţiilor meteorologice nefavorabile.
În urma intervenţiei jandarmilor montani cei şapte turişti, doi din Republica Moldova şi cinci din judeţul Dâmboviţa au fost sprijiniţi şi însoţiţi, în condiţii de siguranţă până în localitatea Moroeni, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 sau numărul unic de urgenţă “112” pentru a obţine sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Totodată, pentru evitarea situaţiilor nedorite, Jandarmeria Montană recomandă cetăţenilor să ţină cont de următoarele:
– să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate şi condiţiile climaterice locale şi să aibă autovehiculele echipate corespunzător;
– să consulte prognoza meteorologică înainte de a pleca în drumeţii;
– să aibă echipament adecvat zonei de munte, lanternă, rucsac şi trusă de prim ajutor, sac de dormit;
– să folosească numai traseele marcate şi să urmărească marcajele de pe traseu;
– să nu pornească pe un traseu după consumarea băuturilor alcoolice;
– să solicite sprijinul Jandarmeriei Montane specificând următoarele: datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google