JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva şi Direcţia Silvică Dâmboviţa şi-au propus să extindă Zimbrăria Neagra de la Bucşani transformând-o într-un important obiectiv turistic

Autor:

Data: 2 aprilie 2014, 20:08

Zimbrăria Neagra din localitatea Bucşani se extinde şi ar putea deveni un important obiectiv turistic şi nu o atracţie pentru vânătorii străini aşa cum s-a vehiculat .În localitatea dâmboviţeană Bucşani există cea mai mare rezervaţie de zimbri din România „Zimbrăria Neagra”. Pot fi admiraţi în natură 49 de zimbri, masculi, femele şi pui . Astăzi, directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Avram Crăciunescu împreună cu directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda şi o serie de jurnalişti din presa centrală au făcut o vizită de lucru la „Zimbrăria Neagra ”din cadrul Ocolului Silvic Bucşani. Înainte de a vizita şi admira exemplarele rezervaţiei directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Avram Crăciunescu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a anunţat că Regia Naţională a Pădurilor-Romsilva împreună cu Direcţia Silvică Dâmboviţa va realiza un studiu privind managementul populaţiei de zimbri existente în prezent în Rezervaţia Neagra Bucşani din Dâmboviţa pentru gestionarea durabilă a acestei populaţii.Concret se doreşte extinderea suprafeţei destinate populaţiei de zimbrii de la Neagra Bucşani şi anume în prezent trăiesc pe 162 de hectare de pădure 49 de exemplare dar conform normelor cele 162 de hectare reprezintă spaţiul optim pentru maximum 30 de zimbrii .Totodată se mai doreşte reglarea raportului între sexe adică raportul ideal este de un mascul la cinci femele. Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor-Romsilva, Avram Crăciunescu a mai spus că studiul vizează şi relocarea unor zimbrii de la Bucşani către alte destinaţii .Cel mai important obiectiv pe care-l are studiu în vedere este modernizarea „Zimbrăriei Neagra ” prin fonduri europene ce ar permite şi crearea unui pod suspendat de vizionare a Rezervaţiei de la Bucşani ce ar face ca aceasta să devină un important obiectiv turistic în Dâmboviţa. La acest moment puţini sunt turişti care vizitează judeţul Dâmboviţa şi ştiu că aici se află cea mai mare rezervaţie de zimbri din România. Directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa, Costel Preda ne-a spus că în perioada de primăvară,”Zimbrăria Neagra ”din cadrul Ocolului Silvic Bucşani se regăseşte printre opţiunile şcolilor pentru activităţile din programul „Şcoala Altfel” 2014, în perioada 7 aprilie-11 aprilie . Biletul de intrare în rezervaţie este de doar 4 lei, iar cea mai bună oră de vizită este dimineaţa, pe la ora 10, când zimbri vin să mănânce suplimentele de hrană.Pentru cei care vor să petreacă mai mult timp în natură, în apropierea zimbrilor, se găşeste şi o cabană de 12 locuri chiar lângă rezervaţie. Din Bucureşti, se poate ajunge la Bucşani prin Buftea, Butimanu, Bilciureşti, Băleni sau pe drumul spre Târgovişte (apr. 70 Km). Merită efortul de a petrece o zi în mijlocul naturii, pentru a admira aceste puternice animale sălbatice!.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google