JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Prejudiciu de 5,5 milioane de euro adus statului de mafia fierului vechi

Autor:

Data: 2 aprilie 2014, 16:05

ce persoane din Dâmboviţa , Giurgiu, Ilfov , Bucureşti dar şi din Tunisia sunt cercetate pentru evaziune fiscală şi spălare de bani. Gruparea folosea aceeaşi metoda veche, cumpărau fier fără acte de la diverse centre de colectare pe care îl revindeau către alte firme fără să treacă însă în contabilitate sumele încasate. Mai mult, unele societăţi erau înfiinţate pe numele unor persoane fără adăpost sau chiar la sediile unor birouri de avocatură. Poliţiştii dâmboviţeni împreună cu procurorii DIICOT au reţinut zece suspecţi care urmează sş fie prezentaţi insanţei cu propunere de arestare preventivă. Prejudiciul creat statului român este de 5,5 milioane de euro.Din cercetările oamenilor legii  a reieşit că, în perioada 2011-2013, membrii grupării organizate ar fi achiziţionat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice, prin intermediul unor centre de colectare. Pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate (contribuţia la fondul de mediu, impozitul pe venit, impozitul pe profit), aceştia nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale. Mai mult, deşeurile au fost livrate în numele unor societăţi comerciale înfiinţate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, care erau controlate de persoane fizice, fără posibilităţi financiare, activitatea acestora fiind coordonată de doi dintre membri:” La data de 1 aprilie  poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor şi procurorii D.I.I.C.O.T.-  Biroul Teritorial Dâmboviţa au probat activitatea infracţională a 10 persoane din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi din Bucureşti, bănuite de comiterea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani.
 
Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011-2013, membrii grupării organizate ar fi achiziţionat importante cantităţi de deşeuri metalice de la persoane fizice, prin intermediul unor centre de colectare. Pentru a eluda plata către bugetul de stat a taxelor datorate (contribuţia la fondul de mediu, impozitul pe venit, impozitul pe profit), aceştia nu au înregistrat în contabilitate operaţiunile comerciale.Deşeurile au fost livrate în numele unor societăţi comerciale înfiinţate în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor, care erau controlate de persoane fizice, fără posibilităţi financiare, activitatea acestora fiind coordonată de doi dintre membri.Firmele astfel înfiinţate au fost folosite pentru a livra deşeuri metalice colectate  de la persoane fizice sau rezultate din dezmembrări, către diverşi agenţi economici valorificatori, ulterior, acestea fiind cesionate fictiv către cetăţeni de origine tunisiană. Noile sedii sociale au fost stabilite provizoriu, pentru o perioadă de 6 luni, la diverse adrese, fără să funcţioneze în acele imobile.Totodată, au fost depuse declaraţii fiscale întocmite cu date nereale în ceea ce priveşte provenienţa mărfurilor livrate, menţionându-se achiziţii fictive de la societăţi de tip ”fantomă”.Valoarea totală a tranzacţiilor derulate cu deşeuri metalice se ridică la 23 de milioane de euro. Prin activitatea infracţională, s-a creat un prejudiciu de 5,5 milioane de euro”a afirmat inspector Alexandra Niculae, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa Faţă de cele 10 persoane, cu vârste cuprinse între 24 şi 37 de ani, s-a luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând că astăzi, 2 aprilie, să fie prezentate Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, cu propunere de arestare preventivă.Suportul de specialitate a fost asigurat de către D.I.P.I..La activităţi, au participat şi efective din cadrul D.G.P.M.B şi al Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Giurgiu, Ilfov.Firmele astfel înfiinţate au fost folosite pentru a livra deşeuri metalice colectate  de la persoane fizice sau rezultate din dezmembrări, către diverşi agenţi economici valorificatori, ulterior, acestea fiind cesionate fictiv către cetăţeni de origine tunisiană. Noile sedii sociale au fost stabilite provizoriu, pentru o perioadă de 6 luni, la diverse adrese, fără să funcţioneze în acele imobile.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google