JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Cele 234.000 de pensii majorate-motiv de dispută între putere şi opoziţie la Dâmboviţa

Autor:

Data: 25 martie 2014, 18:15

Peste 230.000 de pensionari vor beneficia de pensii mai mari în martie, au anunţat luni, Rovana Plumb, ministrul Muncii şi premierul Victor Ponta . Măsura a fost luată după aplicarea indicelui just de corecţie şi suplimentarea punctajelor în cazul persoanelor care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011. Persoanele care s-au pensionat între 1 ianuarie 2011 şi 22 ianuarie 2013 vor primi pensii mai mari cu 63 lei, informează un document de presă al Ministerului Muncii. Majorarea vine după ce autorităţile au stabilit, la finalul anului trecut, că acestor pensii li se aplică indici de corecţie diferiţi.Reprezentanţii dâmboviţeni ai Opoziţiei,în speţă deputatul PD-L Iulian Vladu, susţine că  asistă asistat la o nouă minciună naţională, marca PSD:” Am asistat la o nouă minciună naţională, marca PSD, pusă în scenă de primul ministru Victor Ponta şi de ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb. Cei doi au ieşit de mână, într-o conferinţă de presă, în care au anunţat – precum Ceauşescu, în 1989 – că vor mări 234 de mii de pensii, ca urmare a aplicării indicelui de corecţie pentru cei care s-au pensionat după 1 ianuarie 2011.În fapt, Guvernul nu va da nimic în plus, ci este obligat să respecte Decizia Curţii Constituţionale prin care Ordonanţa 1/2013, dată tot de Ponta, a fost declarată neconstituţională! În loc să-şi ceară scuze pensionarilor, cărora le-a furat din bani, prin aplicarea unui indice de corecţie mai mic, Ponta vine să anunţe, în an electoral, măriri nereale de pensii.Cei 63 de lei, în medie, daţi în plus celor 234 de mii de pensionari cărora le-au fost calculate greşit pensiile, nu vor acoperi nici măcar scumpirile în lanţ de la 1 aprilie 2014. De aceea, măsura anunţată astăzi drept un mare succes al Guvernului Ponta 3 nu este decât o nouă dovadă de ipocrizie politică. PSD ar trebui să recunoască, în faţa românilor, că nu a majorat niciodată pensiile, aplicând doar legea adoptată de PDL”, a declarat  deputatul  PD-L Iulian Vladu,vicepreşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor.
 
Confuzie gravă: Președintele PDL Dâmbovița se încurcă în premieri
Cristian Daniel Stan,preşedinte PSD Târgovişte şi purtător de cuvânt PSD Dâmbovița nu a întârziat să facă o declaraţie de presă stric legată de cele declarate de deputatul  PD-L Iulian Vladu,vicepreşedintele Comisiei de Muncă din Camera Deputaţilor. Social-democratul Cristian Daniel Stan a spus că președintele PDL Dâmbovița se încurcă în premieri:” Am luat cunoștință de reacția inflamată a președintelui PDL Dâmbovița, Iulian Vladu, care, în stilu-i caracteristic (cuvinte puține, repetate des), lansează acuzații grave la adresa Guvernului Victor Ponta. Și, mai grav, face asta pe un subiect în dreptul căruia bunul simț elementar i-ar fi șoptit să tacă.Într-un vocabular aproximativ și lipsit de argumente, domnul Vladu îl acuză pe Victor Ponta că „le-a furat din bani” pensionarilor. De unde și prima noastră concluzie, aceea că președintele PDL Dâmbovița nu și-a venit în fire după munca de (dez)organizare internă și face confuzii între premieri. Domnul Vladu știa, din istoria rușinoasă a guvernării PDL, că Emil Boc (și nu Victor Ponta) a taiat pensii, neindexându-le cu inflația sau prin introducerea platii asigurarilor de sanatate pentru pensiile sub 1000 de lei. După cum tot de la Emil Boc a învățat domnul Vladu despre „performanța” guvernamentală a tăierii cu 25% din salarii. Sau despre închiderea școlilor si disponibilizarea a peste 15.000 de cadre didactice. Sau despre desființarea spitalelor (vezi cazul Titu). Sau, în general, despre cum să nenorocești un popor, umilindu-l până la revoltă. Emil Boc și PDL-ul lui Iulian Vladu sunt autorii celei mai groaznice perioade din istoria recentă a României.Așadar, domnul Vladu a greșit în exprimare, a încurcat numele premierilor. Îi trecem cu vederea pripeala, câtă vreme nu se repetă. Altminteri, vom fi obligați să constatăm că scaunul de președinte PDL Dâmbovița vine la pachet cu o cantitate inepuizabilă de tupeu si ipocrizie”, a declarat Cristian Daniel Stan,preşedinte PSD Târgovişte şi purtător de cuvânt PSD Dâmbovița.În timp ce politicieni se războiesc în declaraţii, românii se bucură de orice leu în plus  la venitul lunar.
 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google