Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Vestea că CRISTI CHERCHEZ a ajuns în curtea lui DINAMO BUCUREŞTI ne-a bucurat enorm.

Autor:

Data: 3 februarie 2014, 13:49

  •  
  •  
  •  

Este dovada că la F.C.M. TÂRGOVIŞTE se munceşte bine şi cu folos. În urmă cu 8 ani, puştiul de numai 15 ani era transferat (cumpărat) de la PETROLUL TÂRGOVIŞTE la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, unde s-a lansat în fotbalul mare.
A evoluat cu succes câţiva ani în divizia B, apoi C, având antrenori de calibru, precum ILIE STAN, TAVI GRIGORE, SILVIU DUMITRESCU, MARIN OLTEANU, ION CONSTANTIN etc.
În anul 2010, nou înfiinţatul club CHINDIA TÂRGOVIŞTE solicită, printr-o adresă scrisă, vreo 25 de jucători (juniori şi seniori) de la F.C.M. TÂRGOVIŞTE, deoarece noul club nu avea de unde să aibă jucători, decât dacă îi transfera de la alte cluburi.
Prin “ACORDUL” din 19.11.2010, încheiat între preşedintele ION CRĂCIUNESCU şi F.C.M. TÂRGOVIŞTE, reprezentată de ZOTIC GHIORGHI, clubul CHINDIA solicita 25 de jucători prin transfer.
În acest sens, între cele două cluburi se întocmesc documentele necesare, adică ACORD DE TRANSFER şi ACT ADIŢIONAL pentru toţi cei 25 de jucători, în care se specifică clar, “F.C.M. TÂRGOVIŞTE rămâne coproprietar în procent de 50-50% în conformitate cu clauzele contractuale şi actele adiţionale, cu F.C. CHINDIA TÂRGOVIŞTE”.
Art. 2 “Nerespectarea clauzelor precizate” atrage răspunderea F.C. CHINDIA TÂRGOVIŞTE în conformitate cu art. 2 şi 3 din ACTELE ADIŢIONALE încheiate în cauză.
Ce prevede ACTUL ADIŢIONAL la art. 2 şi 3. Art. 2 “în cazul unui transfer în ţară sau în străinătate, clubul CHINDIA TÂRGOVIŞTE poate transfera jucătorul numai cu acordul scris al clubului F.C.M. TÂRGOVIŞTE, iar în cazul în care nu invită reprezentantul legal al clubului F.C.M. TÂRGOVIŞTE la negocierea unui eventual transfer, F.C. CHINDIA TÂRGOVIŞTE, aflându-se în postura de club cedent, aceasta se obligă să achite clubului F.C.M. TÂRGOVIŞTE suma de 100.000 euro plus TVA, cu titlu de despăgubiri daune interese.” Art. 3 “F.C.M. TÂRGOVIŞTE va rămâne în coproprietatea jucătorului cu un procent de 50% ,dar nu mai puţin de 100.000 euro plus TVA, achitaţi în 90 de zile de la data transferului.”
Art. 4 “Dacă contractul de joc încheiat între CHINDIA TÂRGOVIŞTE şi jucătorul CHERCHEZ GEORGE CRISTIAN devine nul prin reziliere unilaterală, reziliere de comun acord, neîndeplinirea obligaţiilor financiare asumate de către
CHINDIA TÂRGOVIŞTE, jucătorul devine astfel liber de contract, clubul F.C.M. TÂRGOVIŞTE redevine proprietara jucătorului CHERCHEZ CRISTIAN în procent de 100%”. Asta specifică actele adiţionale ataşate ACORDULUI DE TRANSFER, parte componentă a CONVENŢIEI CIVILE încheiate între părţi şi înregistrate la F.R.F. (527/28/02/2011). Nu ne vom referi la toţi cei 25 de jucători “transferaţi la CHINDIA TÂRGOVIŞTE, chiar dacă F.C.M. TÂRGOVIŞTE nu ştie care este situaţia celor mai mulţi dintre aceştia.
Dar promitem că vom reveni la o generaţie de jucători târgovişteni, dispăruţi peste timp… Odată solicitat de către
CHINDIA TÂRGOVIŞTE, CRISTI CHERCHEZ este transferat în condiţiile arătate mai sus.
Intre el şi CHINDIA se încheie o CONVENŢIE CIVILĂ, NR. 32 din 10.01.2011, pe o durată de 5 ani (10.01.201110.01.2016), cu un salariu ce diferă de la an la an, şi cu alte sume negociate.
Deci CRISTI CHERCHEZ este sub contract cu CHINDIA până pe 10.01.2016. In aceste condiţii, orice transferare a jucătorului se va putea efectua numai cu aprobarea F.C.M. TÂRGOVIŞTE.
Că CRISTI CHERCHEZ a ajuns la DINAMO este foarte bine, asta înseamnă că i se recunoaşte valoarea, că este jucător de Liga I. Nu mă surprinde faptul că CHINDIA TÂRGOVIŞTE a fost de acord cu plecarea lui CRISTI. Conflictul iscat între jucător şi o parte din conducerea clubului făcea imposibilă rămânerea celui mai bun jucător la CHINDIA. Dar plecarea lui trebuie să se facă conform regulamentelor în vigoare. De aceea am redat decumentele existente între cluburi şi jucător. La această dată, conducerea clubului F.C.M. TÂRGOVIŞTE a luat cunoştinţă de plecarea lui CRISTI CHERCHEZ din presă. Se spune că jucătorul a semnat cu DINAMO un contract pe 3 ani. Este posibil orice, dar CRISTI este un jucător sub contract şi nu poate semna altul, fără rezilierea celui vechi, deci să devină “jucător liber” sau să fie transferat definitiv sau temporar.
Cum spuneam, înseamnă că preşedintele CHINDIEI ştie de această situaţie. Mai întâi îl invităm să mai citească o dată “ACORDUL” din 19.11.2010, încheiat între cele două cluburi, precum şi ACTUL ADIŢIONAL ataşat la ACORDUL DE TRANSFER al lui CRISTI CHERCHEZ.
De asemenea, ne vedem obligaţi să atragem atenţia clubului DINAMO BUCUREŞTI legat de prevederile art. 83 (14) “Acceptarea la stagiile de pregătire sau antrenamente ori folosirea în jocuri amicale a unui jucător legitimat la alt club fără acordul scris al conducerii clubului unde jucătorul este legitimat se sancţionează cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucători pentru o perioadă de treansfer.”
Dacă CRISTI CHERCHEZ a fost primit la stagiul de pregătire la DINAMO, înseamnă că preşedintele clubului CHINDIA a semnat documentele şi, ca atare, conform “ACTULUI ADIŢIONAL”, este bun de plata a 100.000 euro către F.C.M. TÂRGOVIŞTE. “Dacă, în schimb, nu a semnat nimic, este dator să atenţioneze clubul DINAMO de precizările art. 83 (14), sau ştie dumnealui ceva în acest sens…

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.