Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Autorităţile judeţene au luat măsuri de urgenţă privind frigul în şcolile din Târgovişte

Autor:

Data: 5 decembrie 2013, 14:43

  •  
  •  
  •  

În cursul acestei dimineți, a avut loc, la sediul Prefecturii, o întâlnire la care au participat: prefectul județului Dâmbovița – Victor Sanda, președintele Consiliului Județean Dâmbovița – Adrian Țuțuianu, primarul municipiului Târgoviște – Gabriel Boriga, inspectorul școlar general – Luminița Preda și directorii instituțiilor de învățământ din municipiul Târgoviște care nu au încă rezolvată problema încălzirii. În urma discuțiilor, s-au stabilit ca măsuri:
– Finalizarea lucrărilor privind instalarea și punerea în funcțiune a centralelor termice în cursul săptămânii viitoare pentru 5 unități de învățământ, după cum urmează: Liceul I.H. Rădulescu, Liceul C. Brâncoveanu, Colegiul Național C. Cantacuzino, Școala Coresi și Școala Grigore Alexandrescu.
– Mutarea elevilor de la unitățile de învățământ care nu beneficiază de încălzire la unitățile de învățământ nominalizate anterior, în cursuri programate după-amiază, astfel:
· Elevii Școlii Paul Bănică vor învăța la Liceul I.H. Rădulescu;
· Elevii Grupului Școlar Spiru Haret vor învăța la Liceul Constantin Brâncoveanu;
· Elevii Grupului Școlar Nicolae Ciorănescu vor învăța la Colegiul Național Constantin Cantacuzino;
· Elevii Școlii Tudor Vladimirescu vor învăța la Școala Coresi;
· Elevii Grupului Școlar Nicolae Mihăescu vor învăța la Școala Grigore Alexandrescu.
– Convocarea tuturor reprezentanților firmelor care execută lucrări de montare a centralelor termice pentru a suplimenta numărul personalului necesar și mărirea programului de lucru, astfel încât termenele de finalizare a lucrărilor să fie scurtate.
– Reluarea procedurilor de achiziție a lucrărilor de montare a centralelor termice sau finalizarea acestora acolo unde această etapă nu a fost îndeplinită.
– În mod excepțional, se va propune suspendarea cursurilor în unitățile fără încălzire, cu recuperarea cursurilor în lunile ianuarie – februarie.
La acest moment sunt prezenți în municipiul Târgoviște reprezentanți ai Corpului de Control al Primului Ministru pentru a verifica situația existentă. Rezultatele vor fi prezentate opiniei publice la momentul finalizării controlului.
Solicităm ferm primarului Gabriel Boriga să iasă din starea de indiferență și letargie şi să aibă ca maximă preocupare în perioada următoare finalizarea lucrărilor de alimentare cu energie termică a instituţiilor de învăţământ. Fuga de responsabilitate, încercarea de manipulare a opiniei publice și pasarea unei probleme de care este direct responsabil sunt acte de lașitate, nedemne pentru funcția pe care o ocupă.

Adrian Ţuţuianu
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Victor Sanda

Prefectul judeţului Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.