Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Protest spontan la Liceul “Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte. Sute de elevi au iesit în strada, din cauza frigului din clase

Autor:

Data: 4 decembrie 2013, 14:51

  •  
  •  
  •  
Protest spontan la Liceul “Ion Heliade Rădulescu” din Târgovişte,unde peste 400 de elevi au refuzat să intre la ore din cauza frigului.Şcolarii cer autorităţilor să înceapă furnizarea agentului termic în unitatea lor de învăţământ,prin urgentarea montării centralei termice,după ce societatea de profil din oraş a intrat în faliment, în primavara acestui an:”Vrem condiţii decente în şcoală.În primul rând, mă refer la cădură.Copiii nu mai suportă frigul.Stau cu mănuşi în mâini şi cu gecile pe ei iar pe tablă ne-au scris”vrem căldură” ”, a afirmat un cadru didactic.”Copii nu mai suportă frigul şi refiză să mai intre la ore.A fost foarte frig noaptea trecută şi s-a resimţit şi în clase.Nu se mai poate.O parte din elevi nu au putut fi opriţi de jandarmi şi gardieni şi au plecat spre primărie ”, a declarat Stan Nicolae,dir. Liceul “Ion Heliade Rădulescu din Târgovişte.Ulterior o parte dintre elevi au plecat la primaria oraşului Târgovişte pentru a protesta şi acolo.”Grevă !”,”Vrem căldură!”,”Facem Revoluţie,ultima soluţie !”,”Până nu ne daţi căldură,noi de aici nu plecăm !”,”Nouă ne-au îngheţat mâinile iar voi vă beţi cafelele !”.Acestea au fost scandările sutelor de elevi în faţa primăriei municipiului Târgovişte:”Frigul ne-a scos în stradă.Ne îngheaţă pixul în mână.Iarna a venit iar ei nu văd.Vom continua protestul până când vom avea căldură în clase ”, a declarat o elevă .”Suntem navetişti,dăm bani pe navetă şi în curând pe medicamente.De dimineaţă au fost -6 grade în clasă,nu se mai poate aşa ceva  ”,a afirmat un elev.Autorităţile locale au invitat în primă fază un grup de elevi la discuţii însă elevii nu prea au fost lămuriţi.Ulterior în faţa primăriei au mai ajuns şi alţi elevi însoţiţi de cadrele didactice de la Liceul “Ion Heliade Rădulescu”.Cei doi viceprimari ai municipiului Târgovişte ,Ioan Ţuţuianu şi Ciprian Prisăcaru au invitat elevii şi cadrele didactice din nou la o discuţie unde lucrurile nu prea s-au lămurit. Edilii oraşului spun că montarea centralelor termice este în curs de finalizare. Cadrele didactice au fost ignorate de autorităţi când a venit momentul să-şi spună cuvântul şi dumnealor .Elevii ne-au mărturist că în zilele următoare fie vor ieşi din nou în stradă fie nu vor mai veni la şcoală. Protestatarii răpuşi de frig s-au dispersat după mai bine de o oră .
  Situaţia montării centralelor termice
 La momentul acesta, căldura este pornită doar în cinci grădiniţe din şase . Alte cinci  obiective au termenul pe 7 decembrie, încă 15 – pe 16 decembrie, alte 10 pe 20 decembrie, opt – pe 29 decembrie, iar Grupul Şcolar de Construcţii, Şcolile “Smaranda Gheorghiu” şi “Petru Cercel” – vor primi centralele termice abia după 15 ianuarie 2014. Până atunci, elevii târgovişteni sunt nevoiţi să îndure frigul. În total este prevăzută montarea a 40 de centrale la şcoli, grădiniţe, ANL-uri şi locuinţe sociale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.