Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa şi preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu au inaugurat cel mai modern hangar de mentenanță din dotarea Armatei Române

Autor:

Data: 3 decembrie 2013, 16:32

  •  
  •  
  •  
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa  alături de preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu  a inaugurat ,astăzi,3 decembrie hangarul de mentenanţă pentru aeronavele C 130 Hercules, de la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni. La eveniment au participat  şi şeful Statului Major General, generalul-locotenent Ştefan Dănilă, împreună cu reprezentanţi ai Statului Major al Forţelor Aerieneşi nu în ultimul rând vicepreşedinţii CJ Dâmboviţa,Ioan Marinescu,Gabriel Grozavu ,consilieri judeţeni şi primari dâmboviţeni. Hangarul destinat mentenanţei aeronavelor C-130 Hercules a costat peste 18 milioane de lei şi este cel mai mare şi modern din România:” E onorant pentru mine să iau parte astăzi la un moment cu adevărat remarcabil pentru ceea ce înseamnă o investiţie majoră, în egală măsură importantă pentru Ministerul Apărării Naţionale şi pentru Consiliul Judeţean Dâmboviţa. În câteva cuvinte, istoricul acestei investiţii porneşte din anul 2006, de la Hotărârea Guvernului nr. 1661, atunci când am preluat de la Ministerul Apărării Naţionale, în zona Titu – Boteni, un imobil compus din teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp. În luna aprilie 2007, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a încheiat contractul de concesiune pentru imobilul – teren şi clădiri cu SC Renault Technologie Roumanie SRL pentru ceea ce a însemnat, ulterior, investiţia numită Centrul Tehnic Titu.În cadrul acestui demers, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a preluat sarcina construirii la Otopeni a unui hangar de aeronave C 130 – Hercules. Este obiectivul pe care astăzi îl inaugurăm, la 4 ani distanţă de la momentul demarării lucrărilor de execuţie. Îi mulţumesc domnului ministru Mircea Duşa pentru faptul că ne-a ajutat anul acesta în eforturile de finalizare a investiţiei, după cum îi sunt recunoscător pentru că a venit în sprijinul Garnizoanei Târgovişte şi a societăţilor comerciale dâmboviţene din domeniul industriei de apărare. Uşa aceasta deschisă a însemnat şi înseamnă mult!”,a declarat Adrian  Ţuţuianu.
” Ministrul Mircea Dușa a precizat:” Inaugurăm astăzi, cel mai mare şi mai modern hangar de mentenanţă pentru aeronavele C 130 Hercules, la Flotila 90 Transport Aerian Otopeni.  Administrația județului Dâmbovița este printre puținele din țară care s-au achitat de îndatoririle pe care le-au avut față de Armata Română, iar investiția de la Otopeni trebuie să constituie un exemplu de urmat. Armata a cedat de-a lungul timpului mai multe obiective, iar partenerii contractuali nu s-au prea ținut de obligațiile asumate și este timpul să o facă”.Hangarul cuprinde şi un simulator ,cel mai modern din Europa. Piloţii Forţelor Aeriene Române vor putea încerca orice manevre de zbor, oricât de periculoase, în condiţii de siguranţă maximă. adrian tutuianuOrele petrecute în simulator nu înlocuiesc zborul de instrucţie, dar îi ajută pe piloţi să înveţe cum să reacţioneze în situaţii limită, care pot apărea în timpul unei curse adevărate. Consiliul Judeţean şi-a luat obligaţia de a construi Hangarul de la Otopeni, după ce Ministerul Apărării a cedat către CJ Dâmboviţa o parte din terenurile şi clădirile bazei militare de la Boteni – Titu, pe locul cărora a fost construit acum Centrul Tehnologic de la Titu. Vorbim de un teren în suprafaţă de 258,4 ha şi clădiri în suprafaţă de 3957 mp.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.