Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Licitaţiile pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Dâmboviţa încă nu s-au finalizat. Drumarii dâmboviţeni se pregătesc pentru iarna ce vine

Autor:

Data: 28 octombrie 2013, 16:20

  •  
  •  
  •  
La această dată, 28 octombrie 2013 stadiul pregătirilor pentru perioada de iarnă 2013 – 2014 în judeţul  Dâmboviţa privind planul  operativ de deszăpezire  a  drumurilor judeţene pentru iarna care vine este în curs de finalizare.
LDP cumpără sare prin licitaţie deschisă
SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA va cumpăra 2500  de tone de sare pentru deszăpezirea drumurilor judeţene , necesară în campania de iarnă 2013-2014  .Tranzacţionarea s-a efectuat, vineri, 25 octombrie  prin Bursa de Mărfuri.Totodată LDP , în baza unui contract deja existent va achiziţiona şi nisipul necesar pentru deszăpezirea drumurilor judeţene.În contractul existent este prevăzută cantitatea de 30.000 de tone de nisip .Alin Manole , directorul de la LDP a ţinut să sublinieze faptul că se cunosc şi cantităţile de material antiderapant necesare şi numărul de utilaje care vor acţiona  pe drumurile judeţului în această iarnă. LPD Dâmboviţa are la dispoziţie 21 de utilaje de deszăpezire la care se vor mai adăuga alte 59 de utilaje ale firmelor ce au adjudecat sau urmează să adjudece  lucrări de deszăpezire  pe drumurile judeţene.La nivelul judeţului Dâmboviţa există 12 zone cu drumuri judeţene ce trebuie deszăpezite. LDP Dâmboviţa se va ocupa de deszăpezirea a trei zone,zona de nord a judeţului , zona de sud şi zona Valea Dâmboviţei , alte două zone au fost adjudecate de o firmă din Dâmboviţa iar pentru celelalte şapte zone în perioada următoare trebuie să aibă loc licitaţiile de achiziţie publică.
Lucrările de deszăpezire pe DJ 714 Moroeni – Peştera nu  au fost încă adjudecate
 Operatorul care va efectua în această iarnă deszăpezirea pe DJ 714 Moroeni- Peştera  nu s-a stabilit . Achiziţia publică pentru efectuarea lucrărilor de deszăpezire pe acest drum   s-a ţinut însă firma care s-a prezentat , singura de altfel nu a avut totul ca la carte şi drept urmare licitaţia se va relua pe data de 5 noiembrie. În fiecare an, ninsorile au dat de furcă operatorilor care efectuau deszăpezirea pe DJ 714 Moroeni- Peştera, zeci de maşini au rămas înzăpezite .  Autorităţile judeţe pentru a preîntâmpina problemele care pot apărea odată cu venirea zăpezii,cu siguranţă vor  solicita  firmelor care se vor ocupa de deszăpezire o  evidenţă  pe fiecare tronson în parte a cantităţii de material antiderapant existent în stoc şi a utilajelor de deszăpezire care vor acţiona, listele cu punctele de lucru de pe drumurile judeţene, precum şi persoanele de contact responsabile pe fiecare tronson în parte. Dacă îmi amintesc din ani anteriori , data limită până la care drumarii trebuie să-şi asigure stocurile este 1 noiembrie însă poate aceştia au luat în calcul faptul că meteorologii ne-au informat cu câteva săptămâni în urmă  că iarna se va instala după 20 noiembrie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.