Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Sediu nou pentru RAR Dâmboviţa, târgoviştenii au nevoie şi de un mall, informări şi rapoarte.Toate acestea în şedinţa CJ Dâmboviţa

Autor:

Data: 25 octombrie 2013, 10:14

  •  
  •  
  •  
Joi a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa . Pe ordinea de zi au fost incluse 18  proiecte de hotărâre şi trei  informări . Majoritatea proiectelor de hotărâre au fost discutate în prealabil în cadrul comisiilor de specialitate, iar anexele şi rapoartele au fost semnate şi avizate de către directorii din aparatul propriu al Consiliului Judeţean.

Târgoviştenii au nevoie şi de un mall

Printre cele mai importante poroiecte s-a numărat  şi proiectul de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal pentru ,,Schimbare destinatie imobile şi realizarea de obiective publice administrative, sportive, de prestări servicii, alimentaţie publică şi comerţ” la fosta U.M.Gară (Şcoala de cavalerie), B.dul regele Carol I, nr.49. III.La acest punct părerile consilierilor au fost împărţite.După cum ştim se intenţionează pe viitor transformarea terenului şi construcţiilor din fosta incintă a U.M într-o zonă atractivă de locuinţe,promenadă şi agrement pentru târgovişteni, precum şi dotarea cu obiective de interes general , unităţi comerciale şi prestări serrvicii şi de sport.Preşedintele CJ Dâmboviţa a afirmat că este în discuţii cu un investitor care ar vrea să deschidă în zonă un supermarket însă  consilierul , Jean Popescu, a venit cu o altă propunere,  şi anume că târgoviştenii ar avea nevoie şi de un mall.Ideea a fost îmbrăţişată de consilieri dar, aşa după cum a spus preşedintele CJ , Adrian Ţuţuianu,  trebuie găsiţi investitori pentru acest segment de afacere.

Sediu nou pentru RAR Dâmboviţa

În unanimitate, consilierii judeţeni au aprobat şi proiectul de hotărâre privind concesionarea prin licitatie publică a unui teren proprietate publică în suprafaţă de 10.000 mp , situat în municipiul Târgovişte , Bulevardul Carol I, nr.49, la Fosta Şcoală de Cavalerie .Registrul Auto Român  a solicitat concesionarea suprafeţei de teren , pentru construirea unui nou sediu reprezentanţă RAR Dâmboviţa.Cel mai probabil lucrările la noul sediu vor începe anul viitor.

  Primul venit, primul servit !

 Un alt proiect de hotărâre  pe ordinea de zi a CJ Dâmboviţa a fost cel legat de completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.207/2013 privind aprobarea ,,Protocolului de administrare în comun” de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Consiliile locale ale obiectivelor de infrastructură rutierăaprobate a se realiza în asociere la nivelul unităţilor administrativ teritoriale.Preşedintele CJD a ţinut să facă un apel la primarii dâmboviţeni în ceea ce priveşte proiectele de asociere ale Consiliului Judeţean pentru obiective de infrastructură rutieră. Cum fondurile CJ ,pentru următorii 2 ani sunt deja  stabilite pentru proiectele depuse, Adrian Ţuţuianu a precizat că este pe cale să pună punct asocierilor, urmând ca procedurile să fie reluate în cursul anului 2016.Primarii nu mai au  prea mult timp pentru depunerea documentelor pentru finanţări prin OG 28/2013, pe care Ministerul Dezvoltării Regionale le mai acceptă doar până în data de 30 octombrie ,adică până miercurea viitoare. O a treia ocazie pentru obţinerea unor fonduri ţine de Compania Naţională de Investiţii, care aşteaptă includerea în bugetul pentru 2014-2015 a unor proiecte privind reabilitarea căminelor culturale, însă numai primăria Nucet a răspuns invitaţiei formulate de preşedintele CJ Adrian Ţuţuianu.

 Adrian Ţuţuianu :În maximum 3 luni se va modifica din nou componenţa ATOP

  Consilierii judeţeni au votat tot joi în unanimitate şi  proiectul de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Judeţean Dâmboviţa nr.70/2012 privind validarea componenţei nominale a Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Dâmboviţa . Având în vedere numirea de curând a domnului comisar şef Danil Zepişi în funcţia de inspector şef al IPJ Dâmboviţa , în locul domnului comisar şef  Marian Gălbenuş , a fost necesară actualizarea componenţei ATOP.Mai în glumă mai în serios preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a spus că cel târziu în următoarele 3 luni se va modifica din nou componenţa ATOP.Ce să înţelegem că se va schimba din nou şeful Poliţiei Dâmboviţa? Vom trăi şi vom vedea.

82.000 lei pentru victimelor exploziei de la Fieni

Un alt proiect dezbătut şi aprobate a fost cel privind  utilizarea unei sume de 82000 RON, alocate din bugetul CJ pentru Crucea Roşie – Filiala Dâmboviţa: 52.000 RON cu scopul ajutorării familiilor afectate de explozia de la Fieni şi 30000 RON pentru întocmirea unei expertize tehnice a blocului afectat .În ceea ce priveşte cele trei informări de pe ordinea de zi, au fost strict legate de  desfăşurarea proiectului ,,Aniversarea a 420 de ani de la urcarea pe tronul Ţării Româneşti a domnitorului Mihai Viteazul,vizita de lucru efectuată în Republica Moldova de delegaţia Consiliului Judeţean Dâmboviţa,în  perioada 4-6 octombrie 2013 şi nu în ultimul rând rapoartele de activitate ale consilierilor judeţeni pentru perioada iulie 2012 – iunie 2013.
 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.