Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. CJ a primit 12.543 mii lei de la Ministerul Dezvoltării

Autor:

Data: 10 octombrie 2013, 14:50

  •  
  •  
  •  

Consilierii judeţeni din Dâmboviţa s-au reunit , la primele ore ale dimineţii, în şedinţă extraordinară . Au avut pe masă cinci proiecte de hotărâre ce privesc judeţul Dâmboviţa . Printre cele mai importante se numără aprobarea indicatorilor tehnico – economici pentru obiectivul ,,Asfaltare DJ 722, km 3+350-4+580 şi km 0+700-2+300 în comuna Văcăreşti Judeţul Dâmboviţa”, rectificarea bugetului propriu al judeţului, pe anul 2013,aprobarea parteneriatului dintre judeţul Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă Dâmboviţa pentru organizarea acţiunii „Bursa locurilor de muncă” din 18 octombrie 2013 şi aprobarea contractului de concesiune încheiat de S.C. Parc Industrial Priboiu S.A. cu S.C. Marchand S.R.L. Măgurele –Ilfov. Consiliul Județean a primit de la Ministerul Dezvoltării suma 12.543.000 lei , banii reprezentând corecţii financiare pentru proiectele privind „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte” şi „Drumul Sudului ”. În baza ordonanței Guvernului din 17 iulie 2013, privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare pentru suportarea de la bugetul de stat a sumelor aferente corecțiilor financiare din domeniul achizițiilor publice, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a înaintat către MDRAP o solicitare ce a vizat restituirea sumei de 14 076 059,02 lei.Ordonanța Guvernului precizează că toți beneficiarii proiectelor europene POR, care au inițiat procedurile de atribuire a contractelor de lucrări înainte de anul 2011 și care dețin raport de verificare înscris cu opinia “fără observații” din partea Unității de Control și Verificare a Achizițiilor Publice, pot recupera de la bugetul statului sumele imputate ca și corecții. Preşedintele CJ Dâmboviţa, a spus că aceste sume încasate în conformitate cu OG.14 din 2013 pot fi utulizate pentru finanţarea activităţilor din cadrul proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile , pentru rambursarea creditelor bancare contractate în vederea implementării proiectelor finanţate din fonduri externe nerambursabile şi pentru cheltuieli de capital.

La Parcul Industrial Priboiu o fabrică specializată în producţia de membrane naturale pentru preparate din carne îşi începe investiţia

O societate din Bucureşti furnizoare de membrane naturale pentru industria cărnii a concesionat peste 20.000 de metri patraţi de teren în incinta Parcului Industrial Priboiu . Parcul Industrial şi implicit Consiliul Judeţean Dâmboviţa timp de 49 de ani , va primi anual , o redevanţă de 0,52 euro plus TVA pentru fiecare metru pătrat concesionat de această firmă .Redevanţa se va indexa în fiecare an cu indicele de inflatie . Valoarea investiţiei este de 3,5 milioane de euro , lucrările vor începe cel mai probabil în luna iulie şi se vor finaliza în maxim 12 luni . Investitorii spun că în primul an de la inaugurare vor angaja 50 de dâmboviţeni .Această societate intentionează să se mute cu toată afacerea de la Măgurele la Priboiu , ceea ce înseamnă sute de locuri de muncă şi implicit bani mai mulţi pentru judeţ: Autorităţile judeţene sunt deschise unei colaborări cu toate firmele interesate să dezvolte activităţi în judeţul Dâmboviţa ce au ca scop crearea de noi locuri de muncă şi repunerea pe harta economică a judeţului nostru.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.