Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pompierii de la Voineşti au dat o mână de ajutor la stingerea incendiului de pe platforma Aro Câmpulung

Autor:

Data: 3 octombrie 2013, 11:27

  •  
  •  
  •  

Miercuri dimineaţă, un incendiu puternic a izbucnit, la acoperişul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel. După aproape nouă ore,incendiul a fost lichidat, în cursul serii în zonă rămânând trei autospeciale pentru supravegherea locului.Un echipaj de intervenţie , cu o autospecială de la Garda Voineşti a fost solicitat în sprijin şi a participat la operaţiunile de stingere a puternicului incendiu izbucnit la depozitul de deşeuri situat pe platforma industrială Aro Câmpulung. Incendiu puternic a izbucnit, miercuri, în jurul orei 9.00, la acoperişul unei hale de depozitare a materialelor reciclabile în suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, de pe platforma fostei fabrici Aro din Câmpulung Muscel. Intervenţia pentru stingerea incendiului care a cuprins hala a fost dificilă din cauza fumului dens şi inecăcios, iar în timpul acţiunii o parte din acoperişul depozitului s-a prăbuşit peste deşeuri.În acea hală sunt depozitate deşeuri textile, uleiuri, mase plastice iar în timpul intervenţiei în depozit au explodat mai multe recipiente cu deşeuri.Trei pompieri au fost răniţi în urma intervenţiei, care au fost duşi la Spitalul Municipal Câmpulung Muscel, ulterior transferaţi la Spitalul Militar din Piteşti.

Incendiul s-a lăsat şi cu demisii

Directorul APM Argeş, a fost demis în urma izbucnirii incendiului ,de către ministrul Mediului, Rovana Plumb, , pentru că nu a emis mai devreme notificarea prealabilă pentru suspendarea autorizaţiei de mediu a firmei respective:”Motivul demiterii este acela că nu a emis notificarea prealabilă suspendării autorizaţiei de mediu, acordată societăţii comerciale Global Eco Center SRL pentru platforma Câmpulung Industrial Park, deşi au existat controale repetate şi amenzi acordate acestei societăţi de către Garda de Mediu”, se mai arată în comunicat.Reprezentanţii Ministerului Mediului precizează că Garda Naţională de Mediu (GNM) – Comisariatul Judeţean (CJ) Argeş a transmis către APM Argeş o propunere de notificare prealabilă, în vederea suspendării actului de reglementare, în data 22 aprilie 2013, însă APM Argeş, prin directorul executiv, Mariana Ionescu, nu a emis notificarea decât la data de 10 septembrie 2013, după un nou control al GNM – CJ Argeş.
În urma controalelor efectuate în cursul anului 2013, G.N.M. – CJ Argeş a constatat nerespectări ale condiţiilor din Autorizaţia de Mediu, motiv pentru care societatea a fost sancţionată cu amendă contravenţională în valoare de 100.000 lei.Ministerul Mediului mai informează că, în acest context, aflată la Bruxelles, ministrul Rovana Plumb a va avea astăzi o întâlnire cu comisarul european pentru Mediu, Janes Potocnik, în vederea suspendării importului de deşeuri în România, acţiune ce face obiectul unei hotărâri de Guvern, aflată pe circuitul de avizare.Conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005, “acordul de mediu, autorizaţia de mediu şi autorizaţia integrată de mediu se suspendă de către autoritatea emitentă, pentru nerespectarea prevederilor acestora, după o notificare prealabilă prin care se poate acorda un termen de cel mult 60 de zile pentru îndeplinirea obligaţiilor. Suspendarea se menţine până la eliminarea cauzelor, dar nu mai mult de 6 luni. Pe perioada suspendării, desfăşurarea proiectului sau a activităţii este interzisă” (articolul 17, alineatul 3). Totodată, “în cazul în care nu s-au îndeplinit condiţiile stabilite prin actul de suspendare, autoritatea competentă pentru protecţia mediului dispune, după expirarea termenului de suspendare, anularea acordului de mediu sau autorizaţiei/autorizaţiei integrate de mediu, după caz” (articolul 17, alineatul 4).Astfel, după data de 13 octombrie, comisarii GNM – CJ Argeş, urmează să meargă din nou în control la punctul de lucru de pe platforma Câmpulung Industrial Park, iar, în cazul în care constată că nu au fost remediate neregulile sesizate, APM Argeş dispune conform legii suspendarea autorizaţiei de mediu. Din acest moment, firma are la dispoziţie maxim şase luni pentru a îndeplini obligaţiile prevăzute în autorizaţia de mediu, timp în care nu îşi mai poate desfăşura activitatea la respectivul punct de lucru. Dacă la expirarea acestui nou termen nu sunt îndeplinite condiţiile, APM Argeş dispune anularea autorizaţiei de mediu, conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2005.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.