JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.
ppt.ro

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. “Buna rânduială” a bugetului o dilemă pentru unii primari dâmboviţeni

Autor:

Data: 2 octombrie 2013, 13:05

Primăriile din judeţ au ajuns la fundul sacului atunci când vine vorba despre buget. Mai toate autorităţile locale îşi pun speranţe într-un sprijin financiar  de la CJ Dâmboviţa  care să mai salveze cumva un an dificil. Până vin bani de la CJ Dâmboviţa, care nici aici nu sunt, fiecare edil ar trebui să se descurce aşa cum ştie mai bine, gestionându-şi austeritatea iar nevoile comunităţii pe care o conduc să nu fie ignorate. Însă la noi în judeţ totul se întâmplă pe dos investiţiile finanţate din fonduri europene sau de la bugetul local nu îşi văd de drum, Autorităţile locale aruncând pisica moartă la CJ Dâmboviţa care nu are nicio treabă în unele situaţii .Un exemplu concret este edilul comunei Pietrari, Cornel Coman care  s-a  împăcat cu ideea că nu sunt bani  iar CJ Dâmboviţa nu-l susţine și nu  i-a rămas altceva de făcut decât să dea vina pe CJ Dâmboviţa care nu are nicio implicare şi  să-și ignore alegătorii cărora le-a făcut promisiuni pe care acum nu le poate îndeplini. Aproape 250  de elevi din localitatea Pietrari se uită lung  la şcoala cea nouă, dar fără utilităţi , în timp ce ei se înghesuie în şcoala veche şi prea mică.Primăria nu a mai găsit, însă, bani pentru centrala termică şi reţeau electrică .

Peste 250 de elevi din Pietrari  învăţă şi în anul şcolar 2013 – 2014 tot în două schimburi, în mica şcoală veche), deşi au la dispoziţie o clădire nouă şi încăpătoare, finalizată  cu doar câteva săptămâni înaintea începerii noului an şcolar .Primăria nu a găsit, însă, nici în acest an , 290.000 de lei pentru racordarea şcolii la electricitate şi pentru a cumpăra centrală termică. Imobilul nou a fost ridicat cu bani europeni, valoarea proiectului fiind de 2,3 milioane de lei. Partea de cofinanţare este tocmai suma pe care, acum, edilii nu o pot găsi.Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a ţinut să facă câteva precizări strict legate de afirmaţia halucinantă a edilului din Pietrari:”În ultima perioadă, tot mai mulţi primari fac comentarii neavenite.Un exemplu concret este primarul de la Pietrari, care vorbeşte peste tot că nu-l sprijin financiar să asigure centrala termică şi reţeau electrică la şcoala nouă din Pietrari.CJ nu dă bani pentru şcoli.Dumnealui îşi permite ca unul care a intrat ieri în primărie să vorbească pe lângă lege şi buget.Unii dintre ei nu au habar de lege şi ştiu doar să vorbească…”, a afirmat Adrian Ţuţuianu. “Buna rânduială” a bugetului se pare că este  o mare  dilemă pentru unii primari dâmboviţeni .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google