Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Maşina şi garajul unui cetaţean din Ulmi s-au făcut scrum

Autor:

Data: 1 octombrie 2013, 8:41

  •  
  •  
  •  

Flacări uriaşe i-au înspăimantat luni noapte pe locuitorii comunei Ulmi . I-au ars garajul şi maşina din cauze încă nestabilite de anchetatori.A păţit-o un cetăţean din Ulmi. A fost nevoie ca echipajele de pompieri să intervină cu două autospeciale pentru stingerea focului. Au ars garajul şi autoturismul aflat în garaj, pagubele fiind estimate la zeci de mii de lei . Din fericire, nu au existat victime, iar focul a fost stins înainte să se extindă la locuinţa familiei respective şi cele învecinate . Vecinii familiei au văzut flăcarile şi I-au alertat pe proprietari, altfel focul se putea extinde şi la casă. Proprietara spune că nu-şi explică ce s-a întâmplat , pompierii au ajuns la locul incediului cu două autospeciale şi nu au reuşit decât să limiteze extinderea flăcărilor şi la locuinţele învecinate. Flăcările au mistuit atât garajul cât şi autoturismul.Oamenii legii au demarat acum o anchetă pentru a stabili cauza incendiului.
Pregătiţi-vă gospodaria pentru sezonul rece .
Se apropie sezonul rece, iar statistica arată că în această perioadă majoritatea incendiilor care s-au manifestat la gospodăriile populaţiei, au fost cauzate de sistemele de încălzire exploatate fără respectarea normelor de prevenire a incendiilor. Pentru a preîntâmpina producerea unor astfel de evenimente, care se pot sfârşi tragic, pierderi de vieţi omeneşti şi pagube materiale importante, vă reamintim câteva măsuri ce trebuie respectate pentru siguranţa dumneavoastră.Sobele vor fi obligatoriu verificate, curăţate, şi reparate de persoane specializate şi autorizate; în fața ușilor sobelor, pardoseala combustibilă va fi protejată cu o tablă cu dimensiunile de 50 x 70 cm, astfel se asigură protecţia faţă de căderea accidentală direct pe podea, a jarului sau lemnelor aprinse;focul în sobe va fi supravegheat în permanență;supravegheați permanent jocul copiii; evitați supraîncălzirea sobelor; noaptea nu se va încarca soba cu lemne, iar la sobele cu gaze naturale nu se va lasa arzătorul aprins; coșurile, burlanele și canalele de fum vor fi obligatoriu verificate, curăţate şi reparate cel puțin o dată pe an; coșurile, burlanele și canalele de fum vor fi izolate față de elementele combustibile ale pereților, planșeelor și acoperișurilor; în podul casei, coşul de fum va fi obligatoriu tencuit, pentru a nu prezenta fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere; se vor utiliza întrerupătoare, prize sau cabluri electrice fără defecţiuni sau improvizații; se vor utiliza numai siguranţe omologate în tablourile electrice; evitați suprasolicitarea instalațiilor electrice; aprinderea focului la aragaz sau în sobele alimentate cu gaze naturale de va face după principiul ”gaz pe flacără”; cenușa și jarul provenite de la sobe vor fi depozitate într-un loc special amenajat și se va stinge cu apă; verificarea etanșeității buteliei de aragaz și a instalației de alimentare cu gaze se va face cu apă și săpun; se vor utiliza pentru încălzirea camerelor de locuit numai aparate electrice omologate.
Sezonul rece
Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să respecte în orice împrejurare normele de prevenire şi stingere a incendiilor şi să nu primejduiască, prin deciziile şi faptele lor, viaţa şi mediul. Asigurarea apărării comunităţilor împotriva incendiilor depinde, în mare măsură, de respectul reciproc şi buna credinţă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.