Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Direcţiile de dezvoltare ale judeţului Dâmboviţa. Dialog între reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene şi autorităţi judeţene şi locale

Autor:

Data: 26 septembrie 2013, 12:51

  •  
  •  
  •  

Astăzi, la Târgovişte ar fi trebuit să vină într-o vizită de lucru ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, însă din motive întemeiate domnia sa nu a mai ajuns dar şi-a trimis reprezentanţi, pe Gabriel-Călin Onaca – secretar de stat, Alin Sorin Mitrică – secretar de stat şi pe Mihaela Toader, Directorul Direcţiei Programare din Ministerul Fondurilor Europene.Alături de reprezentanţii Ministerului Fondurilor Europene a fost şi Corneliu Vișoianu, consilier al primului ministru Victor Ponta. La Corpul K al Universităţii Valahia a avut loc o întâlnire cu oaspeţii de la centru în cadrul căreia au avut loc dezbateri legate de absorţia fondurilor europene şi neregulile care au dus la suspendarea finanţării pe principalele programe operaţionale şi corecţii financiare.La întâlnire au fost prezenţi, reprezentanţii Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia parlamentarii dâmboviţeni, primarii şi autorităţile judeţene.Totodată s-a adus în discuţie şi tema „Dezvoltarea judeţului Dâmboviţa în perioada 2014-2020, prin implementarea proiectelor cu finanţare europeană ”.
Absorbţia fondurilor europene s-a triplat
În doar opt luni de la înfiinţare, Ministerul Fondurilor Europene a reuşit să tripleze absorţia fondurilor europene şi acest lucru a fost afirmat de Alin Sorin Mitrică – secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene.De asemenea secretarul de stat a mai spus că trebuie utilizate fondurile europene în acele domenii în care România are un avantaj real în comparaţie cu celelalte ţări, pentru a produce efecte în economie. Pentru perioada de programare 2014-2020 se are în vedere modificarea abordării procedurilor de accesare a fondurilor europene şi schimbarea circuitului documentelor financiare.
Planul pentru Dezvoltare Regională 2014 – 2020.

Liviu Muşat, directorul ADR Sud Muntenia a vorbit celor prezenţi în sală despre primele drafturi ale analizei socio-economice si ale analizei SWOT, ambele părţi componente ale Planului pentru Dezvoltare Regionala 2014 – 2020.Conform ADR Sud Muntenia, ambele documente sunt variante de lucru, ce urmează a fi actualizate cu date statistice la zi, pe măsura publicării acestora. În exerciţiul financiar 2014-2020, investiţiile vor fi direcţionate cu prioritate către: creşterea comepetitivităţii (investiţii în cercetare-dezvoltare-inovare, tehnologia informaţiei, capital uman), dezvoltarea infrastructurii, utilizarea eficientă a resurselor, îmbunătăţirea capacităţii administrative.
Proiectele bazate pe nevoile reale ale comunităţilor .
Corneliu Vișoianu, consilier al primului ministru Victor Ponta, prezent la Târgovişte a spus că trebuie să știi ce ai de făcut, cum să faci și unde pentru ca proiectul să fie acceptat, proiectele sunt lipsite de esență dacă nu sunt bazate pe nevoile reale.Totodată Corneliu Vișoianu, consilier al primului ministru Victor Ponta, a afirmat că problema principală la nivel local este una de încredere. Pentru ca regiunile țării să se dezvolte cu adevărat trebuie să se aibă în vedere nevoile care există într-o regiune și abia apoi să se realizeze proiecte.
Facilitarea accesului la sursele de finanţare europene
De asemenea, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a adus în discuţie soluţiile de facilitare a accesului la sursele de finanţare europene, în vederea creşterii ratei de absorbţie, domeniile care vor beneficia de finanţare în perioada de programare 2014-2020, măsurile de control şi supraveghere pentru o bună implementare a proiectelor.Dezbaterea de astăzi, de la Târgovişte urmăreşte să contribuie cu soluţii concrete la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor UE de la nivelul judeţului Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.