Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. De Sfânta Marie Mare, preşedintele CJ Dâmboviţa a făcut un tur de forţă în localităţile Bucşani, Corneşti, Sălcioara, Văleni Dâmboviţa şi Potlogi

Autor:

Data: 16 august 2013, 15:23

  •  
  •  
  •  
  •  

Creştinii ortodocşi şi catolici au sărbătorit, joi, 15 august, Sfânta Maria Mare sau Adormirea Maicii Domnului, care marchează trecerea de la vară la toamnă. Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfânta Marie Mare, Sântămăria sau Uspenia, este zi cu dublă semnificaţie pentru locuitorii din mai multe localităţi dâmboviţene, unde sărbătoresc fie ziua comunei sau participă  la bălciuri.Preşedintele CJ Dâmboviţa , Adrian Ţuţuianu împreună cu  parlamentarii, prefectul judeţului, Victor Sanda  şi o serie de directori de instituţii deconcentrate, a vizitat joi, până târziu în noapte, localităţile  Bucşani, Corneşti, Sălcioara, Văleni Dâmboviţa şi Potlogi, în care fie s-a  sărbătorit ziua comunei, fie s-au  organizat târgurile tradiţionale anuale. Ppreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, alături de prefectul judeţului Victor Sanda, parlamentarii Leonardo Badea, Georgică Dumitru, Vasile Horga, Stanciu Zisu, Ionuţ Săvoiu, Valentin Calcan, dar şi directori de instituţii deconcentrate, a fost întâmpinată în fiecare dintre cele cinci localităţi vizitate de primarii acestora, consilieri locali, dar şi sute de cetăţeni.

        Inaugurarea Parcului Dalles la Bucşani

Vizita oficialilor a început  în comuna Bucşani, unde a fost inaugurat Parcul Jean Dalles.Un sobor de preoţi a oficiat o slujbă de pomenire a celui ce a fost o personalitate a comunei, moşierul Jean Dalles, şi a soţiei acestuia Elena, după care a fost tăiată panglica inaugurală a parcului:„Este o investiţie importantă, e meritul primăriei din localitate care a ştiut să scrie un proiect pe Măsura 3.2.2. Se repune în valoare un parc de valoare deosebită, pentru că este istoric, el este construit de Dalles. Sunt 6,8 ha teren reamenajat cu această destinaţie şi valoarea investiţiei este de 11,5 miliarde lei. Este un moment de bucurie şi trebuie să-l felicităm pe primar pentru această iniţiativă. Suntem prezenţi aici şi fiindcă este ziua comunei, este cea de-a 13-a ediţie şi noi nu am lipsit niciodată de la această sărbătoare. Suntem alături de cetăţenii din Bucşani, am încercat şi prin CJsă rezolvăm anumite probleme”.a afirmat Adrian Ţuţuianu.„ Proiectul a durat mai mult până a fost aprobat, dar parcul a fost realizat în 70 de zile. Proiectul mai cuprinde 8 km de asfalt, un centru After School, dotarea căminului cultural şi parcul .Proiectul a fost al 15-lea din ţară. Oamenii din Bucşani se bucură de aceste obiective”, a declarat primarul comunei Bucşani,Niţă Constantin

Târg de Sfânta Maria de la Corneşti

După vizita de la Bucşani, autorităţile judeţene au ajuns în  comună Corneşti, unde au vizitat  târgul anual de Sfânta Maria, care a adunat  un număr mare de comercianţi.Comercianţii nu au ezitat să se plângă preşedintelui CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu că vânzările sunt foarte mici : „Vreau să le mulţumesc celor de la judeţ, pentru că este o zi extraordinar de frumoasă şi, anual, de Sfântă Mărie Mare, avem această tradiţie. Târgul se organizează anual la Corneşti, oamenii vin cu diverse produse, iar pentru corneşteni este un prilej de a mai ieşi din gospodării, de a se întâlni cu prieteni şi rude. Este, în concluzie, o sărbătoare importantă pentru noi”a declarat  Şerban Vasile, primarul localităţii Corneşti .„Mă bucur să fim din nou împreună, că sunt foarte mulţi comercianţi şi mulţi vizitatori, ceea ce înseamnă că lucrurile – sper din tot sufletul – încep să meargă bine”.a afirmat Valentin Calcan.„Doresc să felicit administraţia locală că organizează acest eveniment anual, deci păstrează o tradiţie şi dinamizează puţin viaţa economică a comunei. Am venit în această formulă dorind să dăm un semnal că suntem o echipă şi că vom face tot posibilul ca judeţul să poată ieşi din această situaţie economică”a declarat deputatul Georgică Dumitru .„Comercianţi mulţi, lume multă, şi din localitate şi din zona adiacentă. Este foarte bine că se menţine tradiţia târgului românesc. Mergem cu plăcere, salutăm pe toată lumea, unii comercianţi ne spun că lucrurile merg bine, alţii care spun că merg aşa şi aşa, erau câţiva nemulţumiţi de vânzare şi care spun că oamenii au încă venituri prea mici. Eu sper ca lucrurile acestea, prin ceea ce face guvernul, prin ceea ce facem noi în judeţ, încet-încet să se îndrepte. Dacă se mişcă economia, vom avea de toate, pentru că ele se leagă unele de altele”a afirmat Adrian Ţuţuianu.

 La Sălcioara, cu mic cu mare la târgul anual

În fiecare an ,în comuna Sălcioara, sat Ghineşti  se organizează târgul tradiţional de sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului. Cu mic, cu mare, oamenii au luat parte  la un mic şi o bere, unii chiar au făcut cumpărături . Şi aici preşedintele CJ Dâmboviţa  a dat  mâna cu cetăţenii şi le-a ascultat păsurile.Oficialii au  fost însoţiţi  pe parcursul vizitei de primarul comunei, Valentin Pârvu.

 

Mare sărbătoare de   Sfânta Marie Mare la Văleni Dâmboviţa

Nici comuna Văleni Dâmboviţa nu a lipsit din agenda lui Adrian Ţuţuianu . La fiecare 15 august, de Adormirea Maicii Domnului, Primăria şi Consiliul local, în frunte cu primarul Gheorghe Lungu, pregătesc spectacole şi voi bună  pentru localnici .Adrian Ţuţuianu a ţinut să le transmită oamenilor din Văleni că : „Cea mai frumoasă sărbătoare este la Văleni”.

 Comuna Potlogi în straie de sărbătoare

 În noapte târziu, oficialii şi-au încheiat vizita în comuna Potlogi, şi ea în zi de sărbătoare. Atât autorităţile judeţene cât şi cele locale au un proiect inedit pentru anul 2014, când sărbătoarea Adormirea Maicii Domnului cade într-o zi de vineri, şi astfel comuna Potlogi să îmbrace straie de sărbătoare timp de  trei zile: “Am reuşit şi anul acesta din sponsorizări să organizăm ziua localităţii anul viitor îmi doresc să reuşin un proiect ambiţios şi anume să organizăm manifestări pe parcursul a trei zile ”, a declarat Nicolae Catrina, primarul comunei Potlogi„Atmosfera este la fel de bună şi de prietenoasă. Sunt fericit că anul acesta am reuşit să rezolvăm câteva probleme foarte importante ale localităţii”, a declarat Adrian Ţuţuianu.”Am mers în mai multe localităţi dâmboviţene şi am reuşit să luăm pulsul comunităţilor locale.Oamenii cu bune cu rele ştiu încă să se distreze.Am avut posibilitatea să le ascultăm păsurile şi să căutăm pe viitor rezolvarea .La Potlogi încheiem vizita şi am încredere că în cel mai scurt timp vom reuşi să punem comuna Potlogi pe harta turismului prin renovarea Palatului Brâncovenesc ”, a declarat Ionuţ Săvoiu. După acest maraton prin judeţ atât parlamentarii cât şi autorităţile judeţene îşi pot face o idée care este starea de spirit a populaţiei şi care sunt problemele ce necesită o rezolvare rapidă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.