Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Omar Hayssam a fost transferat la penitenciarul Margineni

Autor:

Data: 15 august 2013, 18:23

  •  
  •  
  •  
  •  

Joi,Omar Hayssam a fost transferat de la Penitenciarul Rahova la Penitenciarul Mărgineni din Dâmboviţa unde  a fost introdus în regim de maximă siguranţă ,deţinutul având de executat 20 de ani de închisoare pentru implicarea in răpirea jurnalistilor Marie Jeanne Ion, Sorin Mişcoci şi Ovidiu Ohanesian. Regimul de maximă siguranţă se aplică persoanelor condamnate la pedeapsa detenţiei pe viaţă şi celor condamnate la pedeapsa închisorii mai mare de 15 ani,cărora li se aplică măsuri stricte de pază, supraveghere şi escortare. Deţinuţii în cauză sunt cazaţi,de regulă,individual, prestează muncă şi desfaşoară activităţi educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică şi asistenţă socială în grupuri mici,în spaţi anume stabilite în interiorul penitenciarului,sub supraveghere continuă

Hayssam a fost condamnat de instanţele din România în patru dosare: 20 de ani de închisoare pentru răpirea jurnaliştilor în Irak, 16 ani de închisoare în dosarul “Volvo Truck”, 3 ani de închisoare în dosarul “Foresta Nehoiu”, 2 ani de închisoare pentru trecerea frauduloasă a frontierei. Primele trei condamnări sunt definitive.

El a reuşit să fugă din România în anul 2006, fiind adus în ţară în luna iulie a acestui an.

Ulterior, el a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o contestaţie prin care solicită rejudecarea dosarului în care a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru răpirea celor trei jurnalişti în Irak.

 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.