Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Comunele Răscăieţi şi Şelaru sub asediul furtunii

Autor:

Data: 31 iulie 2013, 9:44

  •  
  •  
  •  
  •  

Furtuna a făcut prăpăd în comunele dâmboviţene Răscăieţi şi Şelaru : case trăsnite, acoperişuri luate de vânt, garduri smulse,culturi agricole afectate şi stâlpi de electricitate afectaţi.După ce marţi de dimineaţă codul portocaliu de caniculă s-a simţit din plin în judeţul Dâmboviţa,după-amiază vremea s-a intors la 180 de grade. În sudul judeţului Dâmboviţa, în localităţile Răscăieţi şi Şelaru natura s-a dezlănţuit şi a făcut prăpăd. De când primii stropi de ploaie şi-au făcut apariţia, iar vântul a început să ameninţe, locuitorii DIN Răscăieţi şi Şelaru au început să intre în panică, de teamă să nu le fie spulberate casele cu totul. Din nefericire, temerile li s-a adeverit, la doar câteva zeci de minute după furtună rezultatele fiind sfâşietoare, comunităţile de la Răscăieţi şi Şelaru arătând ca după război. Copaci căzuţi, acoperişuri luate de vânt ,garduri dislocate,culturi distruse şi unele anexe gospodăreşti trăsnite sunt doar câteva dintre evenimentele ce au marcat sudul judeţului. În plus, mai multe localităţi au rămas atât fără curent electric. La o primă evaluare în comuna dâmboviţeană Răscăieţi s-au înregistrat numeroase pagube materiale, în special la acoperișurile caselor astfel: 40 de case cu acoperișuri avariate, una total afectată, patru în proporție de 80%, 10 în proporție de 50%, 25 în proporție de 30%).Au mai fost constatate 15 garduri și porți smulse şi culturi pomicole afectate.

Urgia naturii la Şelaru

Vântul foarte puternic a devastat şi 25 de case dinŞelaru , distrugând acoperişurile, pagubele fiind unele însemnate.Acoperişurile a trei locuinţe au fost distruse în totalitate. Alte 22 de locuinţe au fost afectate în proporţie de 60%, în urma furtunii de ieri. Arborii nu au putut rezista în faţa vântului care a suflat cu peste 90 km/oră, şi s-au prăbuşit peste garduri, acoperişuri de case şi fire de înaltă tensiune, afectând asfel reţeaua electrică a comunei .Pentru câteva ore bune, electricitatea a fost oprită în zona Şelaru . Nici culturile de porumb şi floarea soarelui nu au scăpat acestea fiind afectate de grindină .Autorităţile locale deja au informat pppPrefectura Dâmboviţa despre pagubele înregistrate urmând să se facă o evaluare şi să se găsească o soluţie pentru a veni în sprijinul familiilor afectate .

Deranjamente la reţeaua electrică

Totodată Electrica Târgoviște a înregistrat o serie de defecţiuni.Localitatea Vultureanca nealimentată cu energie electrică.Mai sunt nouă deranjamente colective de joasă tensiune la Răscăeți, Șelaru, Fierbinți, Găești, Butoiu de Jos, Hanul lui Pala, Scheiu de Jos, Vișina, Măgura). Deranjamentele constau în: stâlpi rupți, conductoare rupte, izolatoare rupte,o linie electrică MT parțial nealimentată, două posturi de tranformare nealimentate.La această oră se lucrează în teren pentru remedierea acestora cu 12 echipe.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.