Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Direcţiile strategice de turism au nevoie de un brand

Autor:

Data: 14 iulie 2013, 10:36

  •  
  •  
  •  
  •  
În ultima săptămână judeţul Dâmboviţa s-a aflat  pe agenda vizitelor în țară ale mai multor miniştri şi nu în ultimul rând pe agenda premierului Franţei şi a  premierului Victor Ponta.Dacă luni, în Dâmboviţa s-a aflat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, vineri la Titu premierul Victor Ponta însoţit de premierul Franţei , sâmbătă s-a  aflat pentru câteva ore ministrului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism,Maria Grapini.Maria Grapini a avut  o întâlnire cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda. Ministrul a purta o serie de discuţii cu autorităţile judeţene  privind  dezvoltarea și promovarea turismului în zonă. Ministrul pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri și Turism, Maria Grapini  a susţinut  şi o conferinţă de presă.
Câte un brand subsectorial pentru direcţiile strategice de turism.
Printre subiectele abordate,ministrul Maria Grapini, a afirmat  că este nevoie de câte un brand subsectorial pentru direcţiile strategice de turism, pentru a se şti ce trebuie promovat: ” Cele şase direcţii strategice pe care le-am ales – turismul de sănătate-balnear, turismul cultural, turismul istoric, ecoturism, agroturism  , la toate acestea ne trebuie un brand. Un brand subsectorial, în care să ştim ce promovăm. Dacă promovam ecoturismul, să avem un brand pentru ecoturism şi toate localităţile, toate delimitările pe care le avem pe ecoturism să  fie foarte bine branduite şi cunoscute”, a afirmat Maria Grapini.
Circuite turistice tematice
Ministrul delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, a mai spus că promovarea-ţintită a unor circuite, cum ar fi cel al peşterilor, salinelor sau castelelor poate atrage un număr mai mare de turişti:”Vrem să promovăm circuite de trasee. Lucrăm acum la circuitul peşterilor. România are peşteri extraordinare, care sunt prea puţin cunoscute. Circuitul peşterilor, circuitul salinelor … , avem foarte multe saline: Slănic Prahova, Praid, Slănic Moldova şi atunci ne-am gândit să facem un circuit al salinelor pentru că sunt doritori. E turism de nişă, evident. Circuitul castelelor, în care se încadrează şi Târgoviştea. Vrem să facem un circuit al castelelor unde a stat Vlad Ţepeş. Poate fi un produs care atrage turişti. Avem Delta Dunării, rezervaţie unică în lume, nu numai în Europa. Mi-a prezentat preşedintele Consiliului Judeţean de acolo dorinţa de a avea un brand al Deltei Dunării”, a declarat ministrul Maria Grapini.Ministrul Maria Grapini speră că printr-o politică coerentă de promovareaa turismului în România ,numărul turiştilor va creşte.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.