Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Mii de paşapoarte eliberate în primele şase luni ale anului 2013

Autor:

Data: 5 iulie 2013, 16:32

  •  
  •  
  •  

In trimestrul II al anului s-au înregistrat 3491 cereri de paşapoarte, dintre care 2366 au fost cereri de paşapoarte simple electronice. De la deschiderea punctului de lucru Găeşti au fost preluate 87 de cereri, toate paşapoartele emise fiind deja înmânate titularilor. In luna martie a fost derulat un sondaj de opinie în cadrul căruia cetăţenii care au acceptat să răspundă, au apreciat pozitiv, în proporţie de 94,04% iniţiativa noastră de deschidere a acestui punt de lucru.In data de 11.08.2013 va intra în vigoare Legea nr. 175/06.06.2013, publicată în Monitorul Oficial nr. 344 din 11 iunie 2013 pentru modificarea Legii nr. 248/2005 privind regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate.
Dintre principalele consecinţe, enumerăm:
– creşterea vârstei de la 6 la 12 ani de la care se preiau impresiunile digitale ale solicitanţilor de paşapoarte simple electronice;
– creşterea vârstei de la 6 la 12 ani de la care se eliberează paşapoarte simple electronice cu valabilitate de 5 ani;
– în cazul în care titularul sau reprezentantul legal al acestuia constată faptul că datele înscrise în paşaportul simplu electronic sunt incomplete sau inexacte, trebuie să sesizeze cel mai apropiat serviciu public pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple (şi nu la serviciul emitent în prezent). In acest caz, eliberarea noului paşaport se face fără plata sumelor prevăzute pentru emitere.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.