Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Peste o sută de elevi care susţin bacalaureatul la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au dat câte 100 de lei înaintea probelor scrise, sub forma unor cheltuieli de protocol

Autor:

Data: 2 iulie 2013, 16:50

  •  
  •  
  •  

Peste o sută de elevi care susţin bacalaureatul la Liceul “Dimitrie Bolintineanu” au dat câte 100 de lei înaintea probelor scrise, sub forma unor cheltuieli de protocol, suma strânsă fiind de peste 10.000 de lei, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX avocatul fostei directoare a liceului. Potrivit avocatului, fosta directoare a Liceului “Dimitrie Bolintineanu” din Capitală, Costica Vărzaru, a dat o declaraţie substanţială în faţa anchetatorilor, în care a avut o atitudine de recunoaştere parţială a acuzaţiei care i se aduce.

Acesta nu a dorit să ofere alte detalii referitor la declaraţia clientei sale, dar a arătat că peste o sută de elevi au dat câte 100 de lei, sub pretextul strângerii unui fond de protocol pentru comisia de examen.

Avocatul a precizat că un candidat a dat 600 de euro, însă acesta a fost un caz izolat, sumele date de ceilalţi fiind mult mai mici, respectiv de câte o sută de lei.

Remus Pricopie: „Nu există absolut niciun indiciu ca proba de română să fie anulată”

Ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a declarat că examenul de BACALAUREAT 2013 continuă mâine cu proba obligatorie a profilului, la MATEMATICĂ sau ISTORIE, în aceleaşi condiţii ca şi până acum, situaţia de la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti neimpunând schimbarea regulilor pentru examen.

Remus Pricopie a spus că trebuie demontată ipoteza conform căreia  proba de română de luni a fost compromisă. „Eu cred că o astfel de ipoteză este extrem de gravă şi ea trebuie clarificată din start.  Nu există absolut niciun indiciu ca proba de ieri  să fie anulată. Proba s-a desfăşurat în bune condiţii în majoritatea centrelor de examen. La nivel naţional există 583 de centre, dintre acestea un singur centru, respectiv cel de la ”Dimitrie Bolintineanu”, a avut probleme extrem de grave, motiv pentru care a trebuit să intervină nu doar Ministerul Educaţiei, ci a trebuit să intervină instituţiile statului, după cum aţi observat”, a spus Remus Pricopie.

”Vom decide dacă toţi elevii de la Bolintineanu vor intra la proba de matematică sau de istorie”

Ministrul a declarat că insituţia pe care o reprezintă şi-a luat măsurile de precauţie pe care le-a avut la îndemână, respectiv pregătirea examenului şi redactarea subiectelor timp de nouă luni de zile.

„Am precizat explicit că aş vrea să avem un examen de Bacalaureat fără procuratură la uşa şcolii. Din păcate, nu s-a înţeles acest mesaj al nostru şi, evident, organanele statului au intervenit aşa cum trebuie să intervină acolo unde sunt abateri”, a  mai spus  ministrul. Remus Pricopie a spus că lucrările de la „Dimitrie Bolintineanu” nici nu au fost ridicate, sunt în faza procedurală de verificare. „Parchetul o să ne comunice în această după- amiază mai multe detalii şi vom decide dacă mâine vor intra toţi la proba de istorie sau de matematică, depinde ce rpobă va da fiecare elev”, a spus ministrul Educaţiei.

Declaraţia a fost făcută imediat după ce ministrul Educaţiei a terminat  videoconferinţa cu toţi reprezentanţii inspectoratelor şcolare judeţene şi al municipiului Bucureşti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.