Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Gică Popescu: Am primit o ofertă clară din partea Craiovei de a fi parte la renaşterea Universităţii. AM SPUS NU

Autor:

Data: 25 iunie 2013, 10:59

  •  
  •  
  •  

Fostul internaţional a mărturisit că a primit o ofertă clară din partea Craiovei de a fi parte la renaşterea Universităţii.
Gică Popescu rămâne la Târgovişte! Atâta vreme cât va fi dorit de către toţi factorii implicaţi în proiectul Chindia, un proiect care se află momentan într-o prelungită situaţie de incertitudine. Într-un interviu acordat cotidianului nostru, fostul căpitan al Barcelonei a vorbit despre Târgovişte, dar a făcut şi o dezvăluire interesantă legată de Universitatea Craiova.
– Domnule Popescu, mâine (n.n. astăzi) are loc Adunarea Generală a Asociaţilor AFC Chindia. Veţi fi prezent?
– În momentul acesta nu vă pot da un răspuns sigur şi asta pentru că, în mod normal, ar tebui ca mâine să fiu la Londra! Am stabilită o întâlnire acolo la care trebuie să fiu prezent. Dacă nu pot amâna această deplasare urgentă, nu voi fi la Târgovişte. În cazul în care se vor schimba lucrurile, vă asigur că o să vin la
AGA.
Ce părere aveţi despre ce s-a întâmplat în ultima vreme la Târgovişte?
– Am o părere pe care nu aş vrea să o expun în presă, acum. Mai întâi mă voi întâlni cu toţi ceilalţi asociaţi, o să avem o discuţie, lămuritoare – spun eu, după care voi organiza o întâlnire cu presa şi acolo veţi afla tot ce s-a decis. Nu este normal să vorbesc prin intermediul ziarelor cu ceilalţi asociaţi.
– Unii dintre asociaţi au vorbit mai mult prin presă…
– E problema lor. Eu am lucrat foarte mult în fotbalul civilizat, iar acolo lucrurile stau cu totul altfel. Întâi se discută şi apoi se fac declaraţiile de presă. Ar trebui să învăţăm mai multe lucruri din ceea ce fac acei oameni. Eu nu-mi voi călca pe principii doar de dragul de a fi pe placul presei… Vă repet că şi massmedia va fi informată despre deciziile pe care le voi lua.
– Există posibilitatea să părăsiţi Chindia?
– Acum sunt la Chindia. Ce se va întâmpla mâine, poimâine sau peste un an nu vă pot spune. Tot ce trebuie să ştie oamenii din oraş şi din judeţ este că, fotbalistic vorbind, Târgoviştea are un potenţial extraordinar. Uitaţi-vă la media spectatorilor în ultimii ani şi veţi constata că la meciurile Chindiei au fost cei mai mulţi. Este păcat ca acest proiect să moară, să se încheie. Eu îmi doresc să continui la Târgovişte.

– Sunteţi dezamăgit de modul în care aţi fost tratat aici de către oameni, care teoretic ar fi trebuit să vă susţină?
– Nu vreau să vorbesc despre asta acum. După ce voi şti care este soarta acestui proiect, vom discuta mai multe şi pe marginea acestui subiect.
– Este adevărat că aţi primit semnale dinspre Craiova pentru a muta jucătorii acolo?
– Da, dar am refuzat! Eu nu sunt un om care pleacă la primul apropo. Şi ca să fiu şi mai clar, nu am primit doar semnale, ci am primit o ofertă concretă căreia i-am spus nu.
– De ce?
– Pentru că nu stă în firea mea să plec de la o echipă, iar Chindia este o echipă la care m-am implicat cu sufletul deschis.
– Dacă plecaţi de la Târgovişte, veţi alege Craiova?
– Dacă plec de la Târgovişte, nu voi mai alege nicio altă echipă. Sper însă ca această plecare de care vorbim să nu se producă şi să continuăm…
– Dincolo de toate problemele de comunicare şi colaborare pe care le-aţi avut cu anumiţi asociaţi, Consiliul Judeţean în principal, consideraţi că situaţia actuală a Chindiei este cauzată doar de scurt-circuitele ivite la nivel adiminstrativ?
– Niciodată. Jucătorii sunt principalii vinovaţi pentru că s-a ajuns să tremurăm şi să intrăm în hora retrogradării. Nu trebuia să ajungem aici şi să depindem de un meci în care nu suntem implicaţi.
– Apropo de acest subiect…
– Ştiu ce vreţi să mă întrebaţi. E o mare idioţenie ce se întâmplă cu acest joc dintre Sportul şi Suceava. Una dintre cele mai mari făcute de federaţie în ultimii 23 de ani. A fost o mare dezamăgire. Probabil că, dacă recurgeam şi noi la astfel de metode, nu aveam nicio problemă, dar nu puteam fi părtaş la asemenea lucruri, care n-ar trebui să aibă nimic în comun cu fotbalul de performanţă. Ce s-a întâmplat în ultima etapă a Diviziei B e o mare ruşine! Acum sunt curios să văd cum vor rezolva cei de la federaţie situaţia creată…
– Sunteţi dezamăgit de ceea ce se petrece în fotbalul românesc în momentul de faţă?
– Am spus-o şi-o repet. Mi-e silă!

Interviu realizat de Mihai Roşoiu pentru  Ziarul Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.