Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

EVAZIUNE FISCALĂ. Valoarea prejudiciului a fost estimată, până în prezent, la 281.450 de lei. VIDEO

Autor:

Data: 17 mai 2013, 18:08

  •  
  •  
  •  

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Buzău au efectuat astăzi, percheziţii la imobile deţinute de administratorii a două societăţi comerciale suspectaţi că nu au evidenţiat în totalitate veniturile obţinute din achiziţii intracomunitare de legume şi fructe. / Prejudiciul a fost estimat de poliţişti la peste 280.000 de lei. / În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă, unităţi de calcul şi aproximativ 40.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, cu sprijinul ofiţerilor Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă (D.I.P.I.), au desfăşurat, începând cu luna octombrie 2012, cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, cu privire la trei buzoieni – un bărbat de 44 de ani, un tânăr de 25 de ani şi o femeie în vârstă de 42 de ani, administratori la două societăţi comerciale din Buzău.

Cei trei sunt suspectaţi că, în perioada 2012 – 2013, au efectuat achiziţii intracomunitare de legume şi fructe din Polonia şi Italia, fără respectarea prevederilor legale în domeniu, pe care ulterior le-au comercializat în mod ilicit pe raza judeţelor Buzău şi Ilfov, fără a evidenţia în totalitate veniturile obţinute prin aceste operaţiuni. Astfel, suspecţii s-au sustras de la plata obligaţiilor către bugetul statului.

În înţelegere cu partenerii străini, buzoienii sunt suspectaţi că ar fi achiziţionat legume şi fructe în baza unor facturi cu o valoare mai mică decât preţul real al mărfurilor, iar diferenţa de bani ar fi fost achitată „la negru”, din conturile personale. Cei trei administratori sunt suspectaţi că au comercializat în acelaşi mod marfa achiziţionată din Polonia şi Italia.

La data de 17 mai a.c., în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Buzău, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu sprijinul celor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 5 percheziţii pe raza municipiului Buzău, la imobile deţinute de suspecţi, respectiv două locuinţe şi trei sedii şi puncte de lucru aparţinând societăţilor comerciale.

Poliţiştii au identificat şi ridicat, în vederea cercetărilor, documente de evidenţă contabilă şi extracontabilă, unităţi de calcul, precum şi 40.000 de lei.

Valoarea prejudiciului a fost estimată, până în prezent, la 281.450 de lei, calculul exact urmând a fi efectuat de către organele fiscale.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.