Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În ciuda gurilor rele, Centrul de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap Târgoviște funcţionează

Autor:

Data: 16 mai 2013, 18:14

  •  
  •  
  •  

Astăzi,preşedintele CJ Dâmboviţa,Arian Ţutuianu şi Cristiana Bucur,directorul DGASPC Dâmboviţa au făcut o vizită de lucru la Centrul de recuperare și reabilitare pentru copilul cu handicap Târgoviște este înființat în cadrul colaborării între Consiliul Județean Dâmbovița – Direcția Generală de Asistenta Sociala si Protectia Copilului și Fundația SERA România .Şeful judeţului a avut ocaziasă steade vorbă cu părinţii copiilor care beneficiază de srviciiile acestui centru.Oamenii aveau numai cuvinte de laudă. Centrul a fost construit pe un teren pus la dispoziţie de către Consiliul Judeţean Dâmboviţa, iar investiţiile legate de proiectare, construcţie, dotare şi formare de personal au fost asigurate de către Fundaţia SERA ROMÂNIA, costurile totale ajungând la 350.000 de euro.Beneficiarii direcţi ai Centrului de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap din Târgovişte sunt cei 1.495 copii cu handicap din judeţul Dâmboviţa, instituţia putând oferi servicii de recuperare şi întreţinere pentru 90 copii în fiecare lună. Centrul funcționează din luna noiembrie 2012, în decembrie a avut 20 beneficiari și a ajuns progresiv, la 41 beneficiari in aprilie 2013, din care :
– copii cu handicap fizic, cu deficiențe ale structurii și funcțiilor aparatului locomotor, staticii și mișcării ( 13 cazuri )
– copii cu handicap mintal, cu deficiențe funcționale la nivelul sistemului nervos și funcțiilor mentale globale, în sfera comunicării, învățării, afectivității, comportamentului ( 28 cazuri )
Beneficiarii centrului sunt copii cu vârste între 2 si 17 ani, cu ponderea cea mai mare fiind copii din categoria de vârstă 3- 6 ani ( 24 cazuri ). Cea mai mare parte a copiilor (12 cazuri ) au domiciliul în Târgoviște, restul 29 fiind din alte localități din județ, situate la distanțe apreciabile ( Butimanu, Petrești, Hulubești, Buciumeni, Bezdead, Motăieni ). În cadrul centrului sunt oferite servicii de hidro – kinetoterapie și masaj, consiliere psihologică copii și familie, terapie ocupațională, consiliere vocațională și, în curănd și logopedie.
ÎIn prezent în centru sunt:
– 8 copii care beneficiază de 8-10 ore de terapie / săptămână; ~ 320 ore / luna
– 15 copii care beneficiază de 4-5 ore de terapie / săptămână ; ~ 300 ore / luna
– 18 copii care beneficiază de 3 ore de terapie / săptămână ~ 216 ore / luna
Reevaluarea situației fizice și psihice a acestor copii se face o dată la 3 luni. Deja pentru o bună parte din acești copii urmează o a doua evaluare, în cursul lunii mai. Având în vedere că problemele acestor copii sunt complexe și că, mai ales pentru cei cu deficiențe mintale, sau de comunicare, socializare, acomodarea la persoane și solicitări noi necesită timp îndelungat, echipa de lucru a propus extinderea perioadei de furnizare de servicii pentru 75 -80% din copiii aflați în programe de recuperare.În 6 luni de activitate au fost înregistrate 2 cazuri de sistare a furnizării de servicii prin necomplianța familiei (neprezentare conform programărilor) (5%) și 4 cereri de întrerupere întrucât copiii au fost incluși în alte programe de recuperare la centre specializate din București, Oradea.
În cursul reevaluărilor efectuate a reieșit că, dupa 6 luni de activitate în cadrul centrului, beneficiarii au înregistrat progrese în următoarele arii :
– îmbunătățirea abilităților de recunoaștere, memorare, captare și menținere atenție;
– diminuarea comportamentelor hetero și autoagresive;
– crețterea gradului de adaptare la cerințele de lucru;
– îmbunătățirea mobilității generale și segmentare .

Servicii sociale la standarde europene. Centrul de recuperare şi reabilitare pentru copilul cu handicap Târgovişte a fost inaugurat

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.