Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În Săptămâna Luminată Consilierii judeţeni şi-au dat mâna pentru binele judeţului

Autor:

Data: 10 mai 2013, 10:01

  •  
  •  
  •  
  •  
Dacă în luna aprilie şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Dâmboviţa nu s-a putut desfăşura din lipsă de cvorum iată că joi , 9 mai consilierii judeţeni au dat dovadă de înţelepciune şi au onorat cu prezenţa şedinţa ordinară pe luna în curs. Pe ordinea de zi a şedinţei au fost  32 de puncte, dintre care 26 de proiecte de hotărâre şi şase informări pe diverse teme de interes judeţean. Au fost prezenţi 29 de consilieri judeţeni, iar Prefectura Dâmboviţa a fost reprezentată de subprefectul Antonel Jîjîie. Înainte de toate s-a supus la vot procesul verbal al şedinţei anterioare (din 3.04.2013),după care  preşedintele CJ Dâmboviţa  a solicitat suplimentarea ordinii de zi cu punctul 32 la „Diverse” – respectiv „Informare privind situaţia economico-financiară a Asociaţiei Fotbal Club Chindia Târgovişte”.Primul proiect aprobat cu unanimitate de voturi a constatat încetarea de drept a mandatului de consilier judeţean a lui Bogdan Ana, de la PP-DD. A urmat validarea în funcţia de consilier judeţean a lui Mihai Stănescu, din partea aceleiaşi formaţiuni politice, care a depus şi jurământul de credinţă. Următoarele trei proiecte de hotărâre votate în unanimitate au vizat aprobarea contului de execuţie al bugetului propriu al judeţului la data de 31.12.2012, cât şi la 31.03.2013, precum şi aprobarea unor credite de angajament, pe anul 2013, acest din urmă proiect de hotărâre fiind solicitat de Fiscul dâmboviţean.S-a votat şi proiectul prin care s-a stabilit şi reprezentantul CJ Dâmboviţa  în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Compania de Apă Târgovişte-Dâmboviţa SA” – în persoana Dorinei Stoica ,director Direcţia Juridică a CJ Dâmboviţa.

Directori interimari la Centrul Judeţean de Cultură şi la Serviciul de Turism, Tineret şi Sport

La Centrul Judeţean de Cultură a fost desemnat să ocupe funcţia de director interimar Ionuţ Lăscaie, începând cu 1 iunie 2013. Tot consilierii judeţeni au votat şi conducerea interimară a Serviciului Public Judeţean de Turism, Tineret şi Sport Dâmboviţa. Andrei Albu a fost desemnat de CJ Dâmboviţa  să ocupe această funcţie. Ca fapt ieşit din comun, şedinţa ordinară de ieri a fost perturbată de mai multe ori de concertul care avea loc pe Platoul Prefecturii. Aşa cum am spus au fost şi şase informări.
Prima informare a fost cea „cu privire la posibilitatea preluării imobilului «Cercul Militar» pentru Filarmonica Muntenia Târgovişte”. CJ Dâmboviţa încearcă să obţină de la Ministerul Apărării Naţionale un drept de administrare asupra clădirii, cu condiţia ca imobilul să fie reabilitat în următorii ani, iar toate activităţile existente cu specific militar să continue în aceeaşi incintă cu Filarmonica Muntenia, pe clădire urmând a fi instalate două embleme: Filarmonica Muntenia Târgovişte şi Cercul Militar. Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a precizat că va solicita MApN un termen de reabilitare a clădirii de 5 ani, pentru că sunt costuri destul de însemnate şi lucrări de anvergură.Prezentarea următoarelor informări s-au derulat „pe repede” deoarece concertul de pe Platoul Prefecturii începuse să-şi facă simţită prezenţa şi în sala de şedinţe, unde aleşii cu greu se mai auzeau unii cu alţii.

Chindia Târgovişte sprijinită în continuare de CJ

Mihai Trifan a prezentat  o informare privind situaţia economico- financiară a clubului Chindia.Dacă unii consilieri au spus că a da bani la Chindia este inutil alţii au militat pentru un ajutor financiar la echipa de fotbal.Aceştia din urmă au spus că atâta timp cât s-au  angajat prin hotărâri că vor  sprijini echipa, este de datoria lor  să respecte acest lucru. Ba mai mult a afirmat că dacă  nu o vor face de bunăvoie, o vor face în instanţă şi cu ceva penalităţi. Într-un final toţi consilierii judeţeni au picat de comun acord  să sprijine echipa de fotbal până la sfârşitul campionatului, conform angajamentelor pe care şi  le-au luat, iar în cazul în care echipa retrogradează, CJ Dâmboviţa să-şi retragă implicarea financiară.În finalul şedinţei preşedintele Adrian Ţuţuianu a afirmat că va analiza situaţia pentru a acorda cât mai repede un sprijin financiar Clubului Chindia: „Pentru a termina campionatul, vă propun la vot aprobarea celor 5,4 miliarde. Nu am de unde să dau acum, pe loc, 5 miliarde, îi trimestrializez şi vă ajut la modul ăsta. Verific să văd dacă mai este ceva de dat de anul trecut şi dau nişte bani aşa, cât pot. Iar după ce se termină campionatul, vom lua o hotărâre definitivă asupra implicării noastre la acest club”.Sedinţa s-a încheiat într-o atmosferă destinsă toţi consilierii judeţeni dându-şi mâna în semn de solidaritate pentru binele judeţului .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.