Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Târgovişte se vor stinge luminile în „Ora Pământului” şi se vor aprinde 2000 de lampioane

Autor:

Data: 23 martie 2013, 9:13

  •  
  •  
  •  

Astăzi este marcată Ora Pământului în 43 de oraşe din ţară, şi municipiul Târgovişte este pregătit să stingă luminile , cu aceeaşi ocazie, se vor aprinde 2000 de lampioane.Municipiul Târgovişte participă alături de alte 4.500 de oraşe din 128 de ţări la Campania “Ora Pământului”
Ediţia din acest an are la bază mesajul “Schimbarea suntem noi! Fiecare eu, fiecare tu. Milioane de oameni sting an de an, de 23 martie, luminile, ca semnal de alarmă la adresa efectelor generate de încălzirea globală. Sărbătoarea “Ora Pământului” va fi cu totul specială anul acesta. La Târgovişte, începând cu ora 20:00, în Piaţa Tricolorului din municipiu, se vor ridica spre cer 2.000 de lampioane, lansate de participanţi. Evenimentul se va desfăşura sub deviza „Stingem luminile, aprindem lampioanele!”. La ora locală 20.30, luminile din edificii şi monumente din peste 150 de ţări vor fi stinse timp de o oră, pentru a marca astfel cea mai mare manifestare ecologistă din lume.Cu ajutorul lumânărilor, se va “scrie” cifra 60 – simbol al Orei Pământului. Societatea Astronomică Română de Meteori va participa la Ora Pământului, la Târgovişte, în semn de susţinere a eforturilor globale împotriva poluării şi a încălzirii globale. Campania Ora Pământului îşi propune educarea populaţie în spiritul economisirii resurselor energietice ale planetei. Acţiunea de responsabilitate socială „Ora Pământului” a fost iniţiată în anul 2007 de organizaţia ecologistă World Wide Fund for Nature. În 2012, locuitorii a nu mai puţin de 6.950 de oraşe de pe Glob au şi-au dovedit responsabilitatea socială stingând lumina pentru o oră.

“Ora Pământului” susţinută de Jandarmeria Dâmboviţa

Jandarmii dâmboviţeni se vor alatură iniţiatorilor Campaniei “Ora Pământului”. Jandarmeria Română a participat constant la campanii ce au avut ca scop protejarea mediului înconjurător alături de ONG – uri, diverse instituţii publice .Jandarmeriei Romane îi revin prin Legea nr. 550/2004 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei, atribuţii în domeniul protecţiei mediului înconjurător, al florei şi faunei, în responsabilitatea sa aflându-se şi zonele care au statut de arie protejată, de pe teritoriul României.Totodată, jandarmii dâmboviţeni vor participa şi la asigurarea măsurilor de ordine publică, pe timpul activiăţilor organizate cu această ocazie, în municipiul Târgovişte

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.