Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Zi de mare tristeţe în oraşul Titu . Trupul maistrului militar Laurenţiu Chiru, mecanic de bord, mort joi în tragedia aviatică din judeţul Bacău a fost coborât în mormânt.

Autor:

Data: 10 martie 2013, 18:18

  •  
  •  
  •  

Durere, neputinţă şi disperare! Familia, prietenii ,colegi şi sute de oameni l-au condus astăzi, pe maistrul militar Laurenţiu Chiru mort în tragedia aviatică din judeţul Bacău, pe ultimul drum. La slujba de înmormântare, oficiată la Biserica Sfântul Constantin şi Elena din centrul oraşului Titu, au asistat cu ochii în lacrimi colegi, prieteni şi rude . Vasile Costea, secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul, informare publică şi creşterea calităţii vieţii personalului în cadrul Ministerului Apărării Naţionale şi Comandorul Nicolae Grigorie – Şef de Stat Major Flotila 95 Aeriană Bacău au venit personal la înmormântare ca să prezinte condoleanţe familiei militarului. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoţi iar la ceremonie au participat zeci de militari de la Flotila 95 Aeriană Bacău, foşti colegi ai lui Laurenţiu Chiru. Cortegiul funerar l-a plimbat pe militar pe ultimul său drum, ocolind tot oraşul. Au fost mai multe opriri, înainte de a fi adus la cimitir. Preoţii au susţinut o slujbă la mormânt, înainte ca sicriul să fie coborât în „tăcere”, pentru totdeauna. Pe parcursul slujbelor, familia şi-a plâns eroul. Ţipete de durere au fost auzite atunci când soldaţii au preluat sicriul pentru a-l depune în maşina mortuară. „Laurenţiu , mamă de ce pleci de lângă mine? Nu mă lăsa, mamă”, au fost cuvintele pline de durere ale mamei maistrului militar. Logodnica lui Laurenţiu i-a fost rău mai tot timpul slujbelor. Tânăra susţinută de cei apropiaţi şi-a stăpânit cu greu durerea, pentru pierderea suferită. Gărzile de onoare şi de veghe a drapelului au fost asigurate de militari Flotila 95 Aeriană Bacău şi tot ei au fost cei care au tras salvele în memoria tânărului.

Trei salve de foc, la mormântul militarului Laurenţiu

Trei salve de foc anunţau că s-a dus la ceruri un alt militar român. Sute de oameni au venit la cimitir să-l însoţească pe cel care a adus cinste oraşului Titu. Mulţimea adunată a plâns şi ea pierderea soldatului.

Un ultim zbor în memoria lui Laurenţiu

În timpul slujbei la mormânt, înainte ca sicriul să fie coborât în „tăcere”, pentru totdeauna, două elicoptere ale SRI au survolat cimitirul şi au aruncat cu flori . Un ultim zbor în memoria maistrului militar Laurenţiu Chiru, în vârstă de 33 de ani, mecanic de bord, mort joi în tragedia aviatică din judeţul Bacău .

Morți la datorie

Elicopterul militar IAR 330 Puma Socat de la Baza 95 Aeriană Bacău s-a prăbușit joi pe un câmp, la marginea comunei băcăuane Berești – Bistrița, în timpul executării unui zbor în formație. IAR 330 Puma Socat este un elicopter de atac ce poate fi modificat pentru a executa și misiuni de tip Medevac. Din ordinul șefului Statului Major General, conform procedurii, au fost reținute la sol toate aeronavele de acest tip, până la elucidarea cauzelor producerii evenimentului. O comisie a Statului Major al Forțelor Aeriene cercetează cauzele producerii accidentului aviatic. În anchetă sunt implicați procurori de la Parchetul Militar și criminaliști veniți de Iași și București.

VIDEO. Titu în doliu. Maistrul militar Laurenţiu Chiru, mecanic de bord decedat în accidentul aviatic din judeţul Bacău era din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa

VIDEO ŞOCANT. Maistrul militar Laurenţiu Chiru mort în tragedia aviatică din judeţul Bacău s-a întors acasă în sicriu.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.