JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În această seară vom avea la Târgoviște un eveniment pe cer care se întâmplă rar pentru o zonă anume

Autor:

Data: 3 martie 2013, 16:12

În această seară vom avea la Târgoviște un eveniment pe cer care se întâmplă rar pentru o zonă anume: doi sateliți Iridium (Iridium 90 și Iridium 12) vor fi vizibili practic în același timp și în același loc pe cer și vor avea flash-ul (flare) la circa 14 secunde distanță unul de celălat. Unul va fi foarte strălucitor (circa -8m) la ora 19:56:52, celălat va fi și el destul de strălucitor (-3m) la ora 19:57:06. Vor apare în partea de SE a cerului (azimut 130 grade), la altitudinea de 48 de grade, între Gemenii și Leul, în partea de jos a constelației Racul, deasupra capului Hydrei.
Practic, trebuie să priviți cerul la SE începând cu ora 19:55 și cu circa 20-30 de secunde înainte de ora anunțată mai sus pentru fiecare satelit, veți vedea cum aceștia devin vizibili, iar la ora anunțată veți vedea cele două sclipiri puternice (flash-uri) pentru circa 2-3 secunde.

Fotografii pot fi pe fază, trebuie să facă expuneri de circa 40-60 secunde, centrate pe momentul flash-ului, în zona de cer unde se vor întâmpla eevenimentele.
Tabelul pentru Târgoviște cu aparițiile Iridium în perioada 3-10 martie se află aici: http://bit.ly/WAXSLd

Traseul pe cer (invizibil până în preajma flash-ului) cu locul unde va avea loc sclipirea/flash-ul (flare) pentru cei doi sateliți se află aici: http://bit.ly/VpBcBt
Cerul se anunță senin, așa că nu ratați momentul.

Sursa:  Valentin Grigore

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google