Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Viaţa are prioritate pe drumurile publice ! VIDEO

Autor:

Data: 27 februarie 2013, 17:02

  •  
  •  
  •  

Cresterea gradului de siguranţă a traficului rutier în judeţul Dâmboviţa reprezintă o prioritate pentru Serviciul Rutier Dâmboviţa .Astăzi,sala mare a Prefecturi Dâmboviţa a găzduit o întâlnire în cadrul căreia Serviciul Rutier Dâmboviţa,din cadrul IPJ Dâmboviţa a semnat un protocol de colaborare cu toate instituţiile cu atribuţii pe linia reducerii riscului rutier în judeţul nostru şi aici putem aminti :I.S.J.,GarnizoanaTârgovişte,I.S.U.,Arhiepiscopia Târgovişte,Primăria Târgovişte,Crucea Roşie,UniversitateaValahia,R.A.R.,S.D.N. Târgovişte,Poliţia Locală Târgovişte,D.S.P.,Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa şi altele.De la întâlnire nu au lipsit:prefectul judeţului Dâmboviţa,Victor Sanda şi vicepreşedintele CJ Dâmboviţa,Ioan Marinescu. Acţionând pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi pentru păstrarea unui climat de ordine şi disciplină în trafic, efectivele de poliţie rutieră au reuşit ca la nivelul anului trecut numărul accidentelor grave să înregistreze o scădere . Mai clar ,Serviciul Rutier a contribuit la eforturile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa pentru atingerea obiectivului general al Poliţiei Române “asigurarea siguranţei cetăţeanului”, respectiv scopul concepţiei de acţiune şi atitudine a Poliţiei Române pentru ” Cresterea gradului de siguranţă “.Atenţia a fost îndreptată cu predilecţie asupra cauzelor generatoare de accidente rutiere, respectiv: nerespectarea regulilor de circulație de către pietoni, nerespectarea limitei legale de viteză sau neadaptarea acesteia la condiţiile meteo-rutiere şi neacordare prioritate de trecere pietonilor. Comisarul şef Ion Niculae a afirmat că s-a pus un accent deosebit şi pe Campania naţională “ALEGE VIAŢA”, din cadrul Programului strategic privind activităţile de educaţie rutieră ce a vizat creşterea nivelului de cunoaştere a regulilor de circulaţie pe drumurile publice de către toţi participanţii la trafic, precum şi responsabilizarea acestora, prin conştientizarea asupra pericolelor la care se expun cei care încalcă normele rutiere.

Acţiuni complexe pentru siguranţa traficului rutier

Şi anul acesta în baza protocolului încheiat astăzi,Serviciul Rutier Dâmboviţa îşi propune să acţioneze la nivelul judeţului, pentru reducerea cauzelor generatoare de evenimente rutiere cu consecinţe grave. Poliţiştii rutieri şi-au propus ca în acest an să acorde o atenţie deosebită categoriilor vulnerabile la traficul rutier, copiilor.În acest sens comisarul şef Ion Niculae a venit cu o propunere către autorităţile judeţene şi ceilalţi factori implicaţi în protocolul privind siguranţa rutieră să editeze nişte broşuri pentru elevi cu privire la respectarea normelor rutiere. Copiilor să le fie prezentate cauzele producerii unor evenimente rutiere grave şi recomandări pentru a nu ajunge victime. Propunerea s-a bucurat de susţinere din partea celor prezenţi,ba mai mult directorul de la Crucea Roşie Dâmboviţa s-a arătat disponibil să susţină financiar tipărirea acestor manuale cu reguli de circulaţie.
Registrul Auto Român veghează la siguranţa traficului rutier

Prezent la întâlnire,directorul RAR Dâmboviţa,Constantin Ana a ţinut să informeze poliţia rutieră că în permanenţă va verifica starea tehnică a autovehiculelor, urmărind dacă acestea îndeplinesc condiţiile tehnice pentru a putea circula pe drumurile publice. Se pune un accent deosebit pe buna funcţionare a mecanismului de frânare şi a sistemului de direcţie, a instalaţiei de iluminare/semnalizare, precum şi a reglajului acesteia, legalitatea montării şi utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, a dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, altele decât cele omologate. De asemenea, se va verifica autenticitatea seriilor de identificare a vehiculelor, concordanţa datelor înscrise în certificatul de înmatriculare cu caracteristicile tehnice, deţinerea inspecţiei tehnice periodice şi valabilitatea acesteia, precum şi utilizarea anvelopelor de iarnă şi uzura acestora.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.