Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Leii şi urşii Cămătarilor CONFISCAŢI de Garda de Mediu

Autor:

Data: 25 februarie 2013, 19:41

  •  
  •  
  •  

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Bucureşti şi Directia de Investigatii Criminale, efectuează un număr de 115 percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare in vederea destructurării unor grupuri infracţional organizate, specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.Operaţiunea vizează două din cele mai importante grupări infracţionale, constituite pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, cunoscute sub denumirile “CĂMĂTARII” si SPORTIVII”.

Liderii grupărilor au fost identificaţi ca fiind învinuiţii Balint Ion zis “Nuţu Cămătaru” şi Balint Vasile zis “Sile Cămătaru” ”, respectiv Nica Robert Florin zis “Nica” şi Roşca Radu Cristian zis “Roşca.

Activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale.

Astfel, în perioada 2008 – 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punerea în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii D.I.I.C.O.T. au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în material acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă .

Modalitatea violenta in care au acţionat învinuiţii, expunerea publică cu ocazia faptelor comise cat şi folosirea armelor de foc au generat in rândul victimelor şi a opiniei publice un sentiment de teama şi au fost de natură a tulbura grav ordinea şi liniştea publică.

În cauză se efectuează cercetări fata de un număr de 67 de invinuiti, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, tentativă de omor calificat şi deosebit de grav, lipsire de libertate, şantaj, nerespectarea regimului armelor si muniţiilor, operaţiuni fără drept cu dispozitive interzise, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către SRI, DOS şi DIPI.

Acţiunea este efectuată cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române.

Procurorii D.I.I.C.O.T. vor proceda la audierea unui număr de 80 de persoane şi vor dispune măsurile legale după finalizarea audierilor.

Facem precizarea că faptele învinuiţilor urmează a fi analizate prin raportare la dispoziţiile art. 66 Cod procedură penală, referitoare la prezumţia de nevinovăţie.

Leii şi urşii Cămătarilor CONFISCAŢI de Garda de Mediu

Trei comisari ai Gărzii Naţionale de Mediu (GNM) – Comisariatul General au descins luni pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, alături de forţele de ordine, pentru a face verificări privind deţinerea animalor sălbatice.
La faţa locului, comisarii GNM au constat că pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru sunt crescuţi patru lei – doi adulţi şi puii lor – şi doi urşi, fără documentele aferente. Prezenţa unor cerbi sau căprioare, vehiculată anterior controlului, nu s-a confirmat.

Celelalte animale de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, printre care cai şi canari, sunt deţinute în legalitate, au precizat reprezentanţii Gărzii de Mediu. Totodată, reprezentanţii GNM au spus că leii şi urşii deţinuţi ilegal vor fi relocaţi în cel mult o zi.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.