Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

ROMÂNIA: Cel putin o suta de kilograme de carne de cal au fost etichetate drept carne de vita

Autor:

Data: 21 februarie 2013, 9:37

  •  
  •  
  •  

Carne de cal etichetată drept “vrăbioară de vită” a fost găsită într-un depozit din judeţul Ilfov, de către inspectorii ANSVSA, care au stabilit că aceasta provine de la un depozit frigorific din Alba şi au dispus retragerea produselor care au fost distribuite către comercianţi.
Carnea ar fi plecat de la un depozit din tara. Din informatiile de pana acum, etichetele se schimbau pe drum, la Alba Iulia. O firma de acolo, practic, le falsifica. Cumpara carne de la producatori si reeticheta toata carnea care reintra in depozit folosind numele altor societati autorizate. “Raportul preliminar a scos in evidenta ca la Alba Iulia administratorul respectiv falsifica etichete si reeticheta toata carnea care intra in depozit. Acea societate ne-a recunoscut cu seninatate ca schimba etichetele”, a adaugat seful ANSVSA.
Cele doua depozite din Ilfov si Alba au fost inchise, iar Autoritatea Sanitar Veterinara face dubla ancheta.
Ministrul Agriculturii a declarat miercuri, în legătură cu carnea de cal etichetată drept carne de vită găsită într-un depozit din Ilfov, că este imposibil să nu fie depistate neregulile, precizând că angajamentul faţă de consumator este: “Toleranţă zero pentru fraudă sau nereguli!”
“Controalele noastre îşi arată eficienţa. Este imposibil să nu depistăm neregulile acolo unde acestea există. Din păcate, mai sunt şi persoane iresponsabile care nu înţeleg că acolo unde depistăm fraude, închidem unitatea. Angajamentul nostru faţă de consumatorul din ţară şi din afara ei e foarte clar: Toleranţă zero pentru fraudă sau nereguli! “, a spus ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.