Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Membrii unei familii din Poiana diagnosticaţi cu TBC

Autor:

Data: 1 februarie 2013, 16:32

  •  
  •  
  •  

Membrii unei familii din comuna dâmboviţeană Poiana au fost diagnosticaţi cu tuberculoză.Focarul de tuberculoză din această familie a fost depistat după ce o tânără s-a prezentat la UPU Târgovişte cu dureri abdominale destul de mari :”In data de 22 ianuarie 2013, Serviciul Boli Transmisibile din cadrul Directiei de Sanatate Publica Dambovita a fost notificat ca, in Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste, s-a prezentat in ziua de 21 ianuarie 2013, o pacienta, din localitatea Poiana, eleva in clasa a-X-a la un liceu din orasul Titu. Aceasta acuza dureri abdominale iar din anamneza medicala, a reiesit ca provenea dintr-un focar familial de tuberculoza, al carei tata decedase in anul 2012 din aceasta cauza. Medicii au decis sa fie transferata la Institutul Pneumoftiziologic “Lacul Barna” Bucuresti.De la data notificarii, Directia de Sanatate Publica Dambovita a demarat ancheta epidemiologica si a luat urmatoarele masuri:

– in focarul familial, s-a stabilit lista contactilor – patru membrii de familie, un adult

si trei copii, care au fost investigati de catre medicul specialist al Dispensarului TBC Titu. In urma acestora, mama este trimisa spre internare la Sanatoriul TBC Moroieni,unde, in data de 31 ianuarie 2013, a primit diagnosticul de tuberculoza, fiind depistata BK pozitiv iar surorile sa fie internate la Spitalul “Lacul Bucura” din Capitala, pentru investigatii suplimentare. Pana ieri, 31 ianuarie 2013, nici una dintre minore nu a primit confirmarea de BK pozitiv, dar le-a fost instituit tratamentul profilactic.

– la liceul din Titu, unde invata una dintre surori, au fost stabiliti contactii (28 de

elevi si 6 cadre didactice) si li s-a efectuat in data de 25 ianuarie 2013, testareaIDR la tuberculina iar la 10 dintre acestia li s-a efectuat ulterior si o radiografie pulmonara. Un pacient a prezentat adenopatie hilara bilaterala si a fost indrumat catre Institutul de pneumoftiziologie Bucuresti pentru investigatii suplimentare si stabilire diagnostic. Toti contactii sunt in evidenta medicului specialist din cadrul Dispensarului TBC Titu care le efectueaza, conform procedurilor, examinari clinice periodice.

Directia de Sanatate Publica Dambovita a efectuat prin personalul specializat, operatiuni de dezinfectie in data de 23 ianuarie.

– pentru contactii de colectivitate de la Scoala Generala Poiana, medicul specialist prescrie examen clinic periodic, fara a fi necesare examene medicale suplimentare, minorele fiind BK negative.

In ambele unitati scolare, Directia de Sanatate Publica Dambovita a instituit masuri de dezinfectie, curatenie, dar si de educatie pentru sanatate.Focarul ramane sub supravgherea specialistilor care vor emite ancheta  epidemiologica definitiva la inchiderea acestuia” se arată într-un comunicat al DSP Dâmboviţa

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.