Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Pierderi de zeci de miliarde la societăţile subordonate CJ Dâmboviţa

Autor:

Data: 29 ianuarie 2013, 14:55

  •  
  •  
  •  
  •  
Preşedintele CJ Dâmboviţa,Adrian Ţuţuianu a susţinut o conferinţă de presă în cadrul căreia a ţinut să prezinte mai multe aspecte strict legate de activitatea Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi a altor societăţi  subordonate,cum ar fi CARPATMONTANA SERV şi SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA. SC LDP SA  de câteva zile are un nou director general, în persoana domnului consilier judeţean, Alin Manole .Şi CARPATMONTANA SERV are o conducere nouă,domnul Mihai Petrică este noul director.

Deszăpezire cu utilaje vechi de 40 de ani

Având în vedere că suntem în plină iarnă , Consiliul Județean Dâmboviţa  prin SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA face eforturi deosebite pentru a reda circulației toate drumurile județene aflate în administrarea sa.Noul director,Alin Manole nu a ezitat să  dezvăluie presei că unele utilaje folosite acum, sunt vechi de 40 de ani. În unele situații se lucrează cu 25 de utilaje cumpărate în anii 1975, s-au stricat de mai multe ori și au fost reparate.Deloc performante, vechi de aproape 40 de ani de zile, ruginite şi cu un consum deloc în ton cu actuala situaţie economică a ţării, utilajele pentru deszăpezirea drumurilor judeţene din Dâmboviţa sunt  pe şosele şi în această iarnă, întrucât şansele ca parcul auto să fie înnoit, nu sunt foarte mari şi nici nu se cunoaşte cu exactitate perioada în care va fi atins acest obiectiv. Alin Manole ,noul director de la SC Lucrări Drumuri şi Poduri Dâmboviţa SA a făcut publică realitatea din curtea societăţii Drumuri şi Poduri Dâmboviţa :” La acest moment, SC LDP SA înregistrează datorii foarte mari  și a încheiat anul 2012 cu pierderi de 10 miliarde de lei vechi . Cauzele care au dus la înregistrarea acestor pierderi sunt : neîncasarea la timp a sumelor datorate către societate. Spre exemplu, şi Consiliul Județean Dâmboviţa  nu a plătit nici acum facturile pentru deszăpezirea din 2011-2012.Întârzierea exagerată a demarării procedurilor legale pentru recuperarea datoriilor  este o altă cauză . Spre exemplu, firma CAST are facturi neachitate din anul 2010, iar măsurile legale au fost demarate abia în 2013.Şi cheltuieli nejustificate, cum au fost cele de pază sunt o  mare problemă .Sincer ,am decis să nu mai contractăm firmă de pază pentru că în perioada de iarnă,acum avem oameni la societate 24 din 24 de ore iar pe timpul verii vom asigura cu personalul societăţii.Neexploatarea de agregate minerale, preferându-se ca acestea să fie cumpărate de la intermediari ,a reprezentat o altă cauză care a dus la înregistrarea acestor pierderi.Mari probleme sunt stricte legate şi starea precară a parcului auto. 25 de utilaje sunt dinainte de 1989,1975” a declarat Alin Manole .Președintele Consiliului Județean, Adrian Țuțuianu, l-a asigurat pe noul director, Alin Manole că va sprijini societatea:”Mă gândesc la o majorare de capital social, cu destinația achiziționării de utilaje. Trebuie ca LDP să participe la toate licitațiile publice pe proiectele de asociere a Consiliului Județean cu administrațiile locale”, a afirmat  Adrian Țuțuianu.

O societate controversată

Noul director  al societăţii CARPATMONTANA SERV,Mihai Petrică a afirmat că această societate este destul de controversată.Urmează să fie reorganizată, întrucât niciunul din criteriile de performanță nu a fost realizat.În acest moment,la această societate există un număr de 175 de salariaţi,destul de mare, în comparaţie cu numărul de angajaţi de la Consiliul Judeţean Dâmboviţa care este de 152 .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.