Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Brazii naturali nu prea au căutare. Cât ne costă împodobirea bradului în acest an?

Autor:

Data: 16 decembrie 2012, 10:52

  •  
  •  
  •  

Moş Crăciun se apropie. Vitrinele au fost îmbrăcate în ghirlande strălucitoare şi perdele de lumini, municipiul Târgovişte la orele serii este asemănător cu o pagină dintr-o poveste, colindele răsună din difuzoare, mai rămâne ca brazii să fie împodobiţi pentru că de nins a nins bine . În ceea ce priveşte brazii naturali, aceştia şi-au făcut apariţia în pieţele dâmboviţene , schimbând întreg decorul zonei. Dâmboviţeni dau târcoale pieţei de brazi, întreabă, admiră şi cei mai mulţi părăsesc piaţa speriaţi de preţurile uşor „piperate”. Oferta de brazi este variată, de la brazi de numai un metru şi până la cei falnici, de peste 2 metri, însă paleta preţurilor este şi mai variată, preţurile fiind cuprinse între 20 şi 100 lei. Şi Drecţia Silvică Dâmboviţa pune la vânzare brazi naturali iar preţul de pornire este 15 lei .Cei mai mulţi dâmboviţeni la această dată admiră brazii naturali şi pleacă fie sprealte tarabe pentru a achiziţiona un brad artificial sau doar crengi de brad, pentru miros.

Cât ne costă împodobirea bradului în acest an?

Bradul
Există mai multe variante pentru achiziţionarea bradului de Crăciun, în funcţie de gust şi de buget. Bradul artificial, care are un preţ de pornire de la 10 lei, dar care ajunge până la 200 de lei pentru un pom cu o înălţime de 1,8 metri, are avantajul că poate fi folosit şi anii următori. Brazii şi molizii din piaţă, româneşti, care au preţuri cuprinse între 20 şi 100 de lei, tot în funcţie de înălţime. Un brad de 1,6 metri costă în jur de 35 de lei. Ultimul trend în materie de brazi îl reprezintă branzii aduşi din afară, în special din nordul Europei, care sunt mult mai deşi decât cei româneşti, cu coroane perfecte. Preţul acestora porneşte de la 180 de lei şi poate depăşi 600 de lei.
Globurile
Veţi găsi numeroase globuri pictate manual, al căror preţ variază de la 10 lei pe bucată, pentru globurile mari şi până la 25 de lei pentru un set de 6 globuri mai mici. Acestea sunt însă globuri de sticlă, tradiţionale, pictate de mână, de multe ori cu desene de iarnă ce creează atmosferă veselă. În marile magazine veţi găsi şi globuri mai ieftine, de plastic, cu preţuri pornind de la 3 lei pentru un set de 20 de globuri mici şi până la 12 lei pentru un set de 9 globuri mari.
Decoraţiunile
Un vârf de brad de sticlă are un preţ de pornire de 15 lei, în timp ce unul de plastic poate fi achiziţionat şi cu numai 4 lei.Dacă doriţi să împodobiţi bradul şi cu alte figurine, veţi putea achiziţiona steluţe , clopoţei .
Ghirlandele
Preţul unei ghirlande de 2 metri este de 2 lei pentru un model simplu şi ajunge până la 5 lei pentru cele mai groase sau în mai multe culori. Mărgelele decorative au un preţ de 8 lei, pentru un şirag de 6 metri.
Instalaţiile luminoase
Cea mai ieftină instalaţie de brad, cu leduri, are un preţ de pornire de 16 lei, în timp ce preţul modelelor multicolore porneşte de la 40 de lei. Dacă vă doriţi o instalaţie cu forme special, gen fulgi de zăpadă, va trebui să scoateţi din buzunar 60 de lei.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.